Berdych neuspěl ani napotřetí. S Čilićem podlehl ve čtyřhře Američanům Sockovi a Isnerovi

Světový výběr snížil náskok Evropy. Američané Jack Sock a John Isner zvládli úvodní čtyřhru nedělního programu Laver Cupu proti česko-chorvatské dvojici Tomáš Berdych, Marin Čilić dvakrát 7:6. Před dvouhrami tak v Praze prohrává světový výběr už jen 6:9.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych (vlevo) se radí s Marinem Čilićem.

Tomáš Berdych (vlevo) se radí s Marinem Čilićem. | Zdroj: Reuters

Dva zápasy stačí v posledním dnu uhrát Evropě, aby se radovala z vítězství v premiérovém ročníku Laver Cupu. Úvodní vyrovnanou čtyřhru ale zvládla lépe americká dvojice reprezentující světový výběr. Jack Sock s Johnem Isnerem zvítězili ve dvou tiebreacích nad Tomášem Berdychem a Marinem Čilićem.

Bez minuty strávili tenisté na kurtu dvě hodiny. V první sadě si všichni hráči svůj servis drželi. Berdych s Čilićem nevyužili dva brejkboly, Sock s Isnerem se dostali pouze k jednomu. Set tak dospěl do tiebreaku, který americká dvojice zvládla nejtěsnějším možným poměrem 7:5.

Američan Jack Sock servíruje při nedělní čtyřhře. | Foto: Reuters

Naopak v druhém setu brejk přišel a poměrně záhy. Při podání Tomáše Berdycha ho světový výběr získal čistou hrou. Američané navíc získanou výhodu potvrdili a vedli už 3:0. Evropa se ale do hry vrátila, když za stavu 2:4 sebrala podání Sockovi. Američan se ale smál poslední. Také druhá sada totiž dospěla do tiebreaku, ve kterém výběr světa využil hned první mečbol, celkově druhý v zápase.

Český tenista Tomáš Berdych tak na Laver Cupu prohrál i své poslední třetí vystoupení. Nedělní program bude dále patřit dvouhrám. Němec Zverev vyzve Američana Querreyho, později budou k vidění ještě souboje Španěla Nadala s Isnerem a Švýcara Federera s Australanem Kyrgiosem. Evropa zatím vede 9:6. Za nedělní vítězství zápasu se udělují tři body. V případě remízy se bude hrát ještě dodatečná čtyřhra.

Tenisový Laver Cup v Praze:
Evropa – Výběr světa 9:6 po nedělní čtyřhře
Berdych, Čilić – Sock, Isner 6:7 (5), 6:7 (6).

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme