Berdych si zahraje v týmu s Federerem i Nadalem. Björn Borg ho nominoval na Laver Cup

Tenisoví fanoušci z Česka uvidí na premiérovém Laver Cupu v Praze i domácího hráče. Vedle hlavních tváří nové soutěže Federera a Nadala si v týmu Evropy zahraje od 22. do 24. září také Tomáš Berdych.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer a Tomáš Berdych si zahráli tenis na lodi pod Karlovým mostem

Roger Federer a Tomáš Berdych si zahráli tenis na lodi pod Karlovým mostem | Foto: Jaroslav Plašil

Když Tomáš Berdych na jaře provázel jednoho z hrajících ambasadorů akce Rogera Federera po Praze, přiznal, že by měl velký zájem Laver Cup v Česku hrát. Teď to má potvrzené. Od kapitána evropského týmu Björna Borga dostal volnou kartu a bude v sestavě, vedle Švýcara, Španěla Rafaela Nadala, Rakušana Dominika Thiema a Chorvata Marina Čiliće.

Tenista Nadal po třech letech světovou jedničkou. Pomohlo mu Federerovo zranění

Číst článek

„Bude to jeden z velkých bodů, na které si člověk v kariéře vzpomene. Být součástí ještě když je první ročník v Praze, na to se určitě moc těším,“ telefonoval ze Spojených států Tomáš Berdych.

Že by jako domácí hráč širší světové špičky mohl volnou kartu dostat, tušil už delší dobu, už na jaře v Praze si představoval, jaké by to bylo zahrát si v jednom týmu s těmi nejlepšími tenisty posledních patnácti let Švýcarem Federerem a Španělem Nadalem.

„Je to obrovská motivace. Něco jiného a nového, co jsem ještě nezažil. Když můžu dělat to, co mě strašně bavit a mám možnost být v týmu s těmi nejlepšími, je pro mě obrovská motivace to zažít,“ řekl Berdych Radiožurnálu v době, kdy ještě neměl svou účast v týmu podloženou výkony.

Každá tradice musí nějak začít

Tehdy toužil po tom, aby si nominaci zasloužil i výborným výsledkem na velkém turnaji, což se mu splnilo nedávno ve Wimbledonu díky uhranému semifinále. „Je to cennější, když má člověk za sebou dobrý výsledek,“ přiznal. Na aktuálním turnaji v Cincinnati ale vypadl v prvním kole, když od Juana Martna Del Potra dostal ve třetím setu kanára.

Na Laver Cupu v Praze se vůbec poprvé v historii utkají po vzoru golfu týmy Evropy a světa. A půjde o normální soutěžení, žádnou exhibici, což podle českého tenisty právě velká jména v sestavách zaručují.

„Když se člověk podívá, co to dělá u hráčů při golfu… A každá tradice musí nějak začít,“ dodává Tomáš Berdych.

Kapitán Evropy Björn Borg má volné už jen jedno místo v sestavě, vůdce světového týmu  John McEnroe zatím oznámil základní čtyřčlennou nominaci s Kanaďanem Milošem Raonićem, Američany Johnem Isnerem, Samem Querreym a Jackem Sockem, dvě zbylá jména ještě zveřejní v nejbližších týdnech.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme