Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Římě do čtvrtfinále. Berdych končí ve třetím kole

Tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Římě do čtvrtfinále. Švýcarku Timeu Baczinszkou porazila ve dvou setech 6:1 a 7:5. Češku tak dělí jedno vítězství od pozice světové dvojky žebříčku WTA. Tomáš Berdych v osmifinále turnaje Masters prohrál. Kanaďanovi Milosovi Raonicovi podlehl po hodině a dvou minutách 3:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Řím (Aktualizováno: 23:20 18. 5. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Pátý nasazený Raonic se mohl opřít o podání, které ani jednou neztratil. V prvním setu se Berdych držel do stavu 3:4. Následně ale získal šestadvacetiletý Kanaďan brejkbol, který potvrdil čistou hrou.

Ve druhé sadě prohrával Berdych už 1:5. Dokázal ještě snížit při svém servisu, ale rodák z černohorské Podgorici následně využil hned první mečbol. V utkání si pomohl šesti esy.

Česká jednička Karolína Plíšková v první sadě dvakrát brejkla soupeřku a dostala se do vedení 5:0. Švýcarka sice další servis udržela, ale Plíšková při svém podání využila první setbol.

Ve druhé sadě ztratila Baczinszká své druhé podání, ale dokázala si ho vzít zpět, když poprvé získala brejkbol a srovnala na 3:3. Karolína Plíšková získala brejkbol za vyrovnaného stavu 5:5. Následně při svém podání musela odvracet tři brejkboly, ale pak využila první mečbol a získala druhou sadu 7:5. 

Nyní čeká českou tenistku Ukrajinka Elina Svitolinová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 4 507 375 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Raonic (5-Kan.) - Berdych (12-ČR) 6:3, 6:2, Čilič (6-Chorv.) - Goffin (9-Belg.) 6:3, 6:4, A. Zverev (16-Něm.) - Fognini (It.) 6:3, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Bacsinszká (Švýc.) 6:1, 7:5, Svitolinová (8-Ukr.) - Barthelová (Něm.) 3:6, 6:0, 6:0.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme