Bez možnosti obhajoby titulu na US Open. Stan Wawrinka ukončil kvůli zranění kolene sezónu

Poslední vítěz US Open Švýcar Stan Wawrinka nebude v letošním roce v New Yorku obhajovat body. Po zranění levého kolena ukončil předčasně sezónu.

Tento článek je více než rok starý.

Bern Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcar Stan Wawrinka s trofejí pro vítěze mužské dvouhry na Roland Garros

Švýcar Stan Wawrinka s trofejí pro vítěze mužské dvouhry na Roland Garros | Zdroj: ČTK

"Se smutkem musím oznámit, že jsem po konzultaci se svým týmem a lékařem musel udělat těžké rozhodnutí podstoupit lékařský zákrok kolena. Byla to jediná možnost, jak zajistit, abych ještě mohl mnoho let hrát na nejvyšší úrovni," uvedl dnes na facebooku dvaatřicetiletý Wawrinka, jenž má ve sbírce také tituly z French Open a Australian Open.

Rodák z Lausanne postoupil v červnu do finále Roland Garros, kde prohrál s Rafaelem Nadalem. Na trávě pak odehrál pouze dva zápasy - hned na úvod vypadl jak na přípravném turnaji v londýnském Queen's Clubu, tak senzačně ve Wimbledonu.

Ve středu Wawrinka oznámil, že vynechá turnaje Masters v Montrealu a Cincinnati, nyní ukončil sezonu úplně.

"Je to samozřejmě obrovské zklamání, ale už se koukám dopředu a plánuju rekonvalescenci. Miluju tenhle sport a budu tvrdě makat na tom, abych se dostal zpět na svou maximální úroveň a hrál ještě mnoho let. Těším se na vás v roce 2018!" napsal muž, jenž v uplynulých třech letech vyhrál vždy po jednom grandslamovém titulu.

Wawrinkovo oznámení přišlo týden poté, co kvůli zraněnému lokti předčasně ukončil sezonu poražený finalista z loňského US Open Novak Djokovič ze Srbska.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme