Vůbec jsem nechtěla hrát, říkala Plíšková. Pak ji mrzelo, že duel s Bencicovou nerozhodl třetí set

Vyřadily možná největší favoritky na celkové vítězství, ale den poté už nestačily na další těžké soupeřky. České tenistky po výhře nad Spojenými státy podlehly Švýcarkám a na finále světového šampionátu ženských týmů v Glasgow nedosáhly.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková a Petr Pála

Karolína Plíšková a Petr Pála | Zdroj: Reuters

Rozhodnuto bylo už po singlových zápasech. Karolína Muchová podlehla ve dvou setech Voktoriji Golubicové, Karolína Plíšková olympijské vítězce Belindě Bencicové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotila prorhu se Švýcarskem česká tenistka Karolína Plíšková

„Jak jsem se cítila blbě celý týden, tak si myslím, že jsem pak odehrála docela dobrý zápas. Samozřejmě škoda a mrzí mě, že jsem se nedostala do toho třetího setu, protože jsme byla lepší, ale bylo to na hraně a hrála jsem riziko. Hrála jsem, řekla bych, dobře,“ řěkla pro Radiožurnál Sport Plíšková, která měla ze svého výkonu lepší pocit než po prvním zápase. Potěšila ji podpora spoluhráček a celého týmu.

Na kurt nechtěla

Plíšková jít sice hrát nechtěla, ale takové bylo rozhodnutí, protože měla mít největší šanci porazit Bencicovou, a to i s ohledem na to, že ji zdolala na US Open v New Yorku.

Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková, které byly tentokrát připravené do deblového zápasu, už se na kurt nedostaly.

„Fakt jsem dneska vůbec nechtěla hrát a říkala jsem, že Katka s Markétou mají větší šanci, ale tak říkala jsem, že tam půjdu. Není to tak, že bych se Bencicové bála, ale přišlo mi, že hrály lépe. Ony ale nastoupit nechtěly a říkaly, hele my jsme vždycky hrály dobře a vždycky prohrály, tak že mám největší šanci já,“ dodala zklamaná Karolína Plíšková.

„Takhle si myslím, že to byla naše největší šance.“ Zdůvodnil své rozhodnutí kapitán Petr Pála, který pogratuloval Švýcarkám k postupu do finále.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme