České tenistky duel se Švýcarkami nezvládly, v Poháru Billie Jean Kingové jejich cesta skončila

Tenistky si semifinále Poháru Billie Jean Kingové v Praze nezahrají. Češky v rozhodujícím utkání skupiny D prohrály se Švýcarkami 1:2 na zápasy a v mistrovství světa družstev skončily. V rozhodující čtyřhře prohrály Kateřina Siniaková s Lucií Hradeckou s Jil Teichmannovou a Belindou Bencicovou dvakrát 3:6.

Praha (Aktualizováno: 23:06 4. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

V první dvouhře Markéta Vondroušová porazila Viktoriji Golubicovou 6:4, 6:2 a ve druhé světová trojka Barbora Krejčíková podlehla olympijské vítězce Bencicové 6:7 a 4:6.

Věděla jsem, že je bojovná, nedá mi nic zadarmo, řekla Vondroušová po výhře nad Petkovićovou

Číst článek

Švýcarky se v pátečním semifinále utkají s Australankami, které i bez své největší hvězdy a světové jedničky Ashleigh Bartyové, jež ukončila sezonu, ovládly skupinu B.

Vstup do úvodní dvouhry vypadal z pohledu české hráčky děsivě - Vondroušová prohrála prvních devět výměn. Své schopnosti naznačila v dlouhé výměně vedoucí k brejku na 1:2 a fanoušci, kterých dorazilo podle pořadatelů 8700, bouřili.

Vzápětí znovu neudržela servis a prohrávala 1:4. A mohlo být ještě hůř. V další hře čelila třem brejkbolům, ale všechny odvrátila a převzala otěže utkání. Golubicovou rozebírala, vyhrála sedmnáct míčů po sobě a set poměrem 6:4.

Finalistka Roland Garros z roku 2019 Vondroušová ve druhém setu vedla 4:0. Za stavu 5:2 při podání odvrátila dva brejkboly a po hodině a pětadvaceti minutách duel ukončila volejem.

Krejčíková neuspěla

Krejčíková hrála s páskou na pravém lýtku, které ji trápilo v pondělím utkání s Němkou Angelique Kerberovou.

Podobně jako Vondroušová nezačala dobře, a byť odehrála vyrovnané gamy, prohrávala 0:3 a horko těžko získala podání na 1:3. Za stavu 4:5 čelila setbolu a Švýcarka jí pomohla autem z forhendu. Set rozhodl tie-break, v kterém Krejčíková získala jen dva body.

Ve druhé sadě přišla domácí hráčka hned o servis, ale po skvělých returnech srovnala na 1:1. V šesté hře odvrátila dva brejkboly esy, ten první z druhého podání. O servis ale přišla o dvě hry později, poté nevyužila vedení 40:0 při podání olympijské vítězky Bencicové a o zápas přišla. Stejně jako proti Němkám do čtyřhry nenastoupila.

Ani deblistky

Změna ale tentokrát k úspěchu nevedla. Hradecké se nedařilo, jako jediná prohrála v utkání servis, a to hned třikrát. V první o něj přišla i kvůli dvěma dvojchybám. Českému páru se nevedlo ani na returnu, měl jenom jeden brejkbol, který neproměnil.

V sobotním losu se Češky, které v O2 areně prohrály poprvé po šesti výhrách, dozvědí soupeřky pro kvalifikaci o finálový turnaj roku 2022, jehož dějiště ani termín zatím není znám.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme