Vondroušová se Siniakovou překvapily Američanky, tenistky jsou v semifinále Poháru Billie Jean Kingové

České tenistky postoupily v Poháru Billie Jean Kingové do semifinále. Rozhodující druhý bod v duelu základní skupiny D se Spojenými státy americkými získala Kateřina Siniaková, která porazila světovou sedmičku Cori Gaufovou 7:6, 6:1. Před ní proti Danielle Collinsové zvítězila Markéta Vondroušová dvakrát 6:3. Tým kapitána Petra Pály sice nakonec prohrál závěrečnou čtyřhru, ale celkově zvítězil 2:1 V semifinále narazí na Švýcarsko.

Tento článek je více než rok starý.

Video Gasgow (Skotsko) (Aktualizováno: 23:03 11. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Foto: Kin Cheung | Zdroj: Reuters

V semifinále narazí na Švýcarsko a týmy si zopakují loňské střetnutí ze základní skupiny v Praze. Soupeřky tehdy zvítězily 2:1 a probojovaly se nakonec až do finále, v němž nestačily na Rusko. Švýcarky si v Glasgow zajistily postup díky triumfu 2:1 nad Kanadou. Pomohly jim výhry Viktorije Golubicové a Belindy Bencicové ve dvouhrách.

Češky mohou nadále získat v soutěži, jež byla dříve známá jako Fed Cup, dvanáctý titul. Osmnáctinásobné šampionky z USA naopak další triumf nepřidají.

Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova Vondroušová v utkání proti Collinsové ztratila servis ve čtvrté hře, vzápětí ale vyhrála pět gamů po sobě a vývoj první sady otočila. Američanka doplatila na 19 nevynucených chyb.

Devětadevadesátá hráčka světa Vondroušová, která od dubna do října nehrála kvůli zraněnému zápěstí, využila v úvodu druhé sady psychickou výhodu a ujala se vedení 3:0.

Finalistka letošního Australian Open Collinsová se snažila soupeřku několikrát zatlačit, Vondroušová se ale prezentovala výbornou obranou a Američanka dál při důležitých úderech kazila.

Siniaková vzala v prvním setu dvakrát Gauffové servis, výhodu brejků ale nedokázala ani jednou dotáhnout, takže se rozhodlo ve zkrácené hře. V něm Češka od stavu 1:1 získala šest míčků za sebou a ujala se vedení.

Ve druhé sadě šestadvacetiletá rodačka z Hradce Králové i před zraky Billie Jean Kingové v hledišti odpor soupeřky definitivně zlomila. Finalistce letošního Roland Garros dovolila v úvodu jen jeden game a poté pěti hrami za sebou zajistila Češkám po hodině a 23 minutách druhý bod. Gauffová mohla litovat 39 nevynucených chyb a po neúspěšném Turnaji mistryň prohrála ve dvouhře pátý zápas za sebou.

Česko - USA 2:1

Vondroušová - Collinsová 6:3, 6:3, Siniaková - Gauffová 7:6 (7:1), 6:1, Muchová, Karolína Plíšková - Keysová, Townsendová 3:6, 3:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme