České osmifinále v Brisbane vyhrála Karolína Plíšková, Kvitová vypadla

Tenistka Karolína Plíšková porazila v Brisbane mladší krajanku Marii Bouzkovou a postoupila do čtvrtfinále. S turnajem se vedle Bouzkové loučí i Petra Kvitová, která prohrála s Estonkou Kontaveitovou.

Tento článek je více než rok starý.

Brisbane (Aktualizováno: 12:57 2. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Masters hladce porazila Caroline Wozniackou

Karolína Plíšková | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Karolínu Plíškovou a Marii Bouzkovou dělí šest let zkušeností a 131 míst ve světovém žebříčku, přesto se utkaly v osmifinále jednoho z turnajů před Australian Open.

Kvitová, Strýcová i Kristýna Plíšková na úvod sezony vybojovaly výhry, Siniaková dostala kanára

Číst článek

Pátá nasazená hráčka pavouku v Brisbane šla rychle do dvougemového vedení, ale 20letá úspěšná kvalifikantka dokázala zareagovat a vyrovnala na 3:3. První set tak rozhodla až koncovka. Za stavu 5:6 Bouzková pustila při svém podání Plíškovou k setbolu, který bývalá světová jednička využila.

Druhá sada začala podle podobného scénáře. Bouzková vyrovnala z 0:2 na 2:2, pak už ale na kurtu vládla Karolína Plíšková. Vyhrála zbývající čtyři hry a zápas zakončila sérií osmi získaných míčků v řadě, celkově postoupila za hodinu a 23 minut 7:5 a 6:2.

Petra Kvitová při účasti po šesti letech znovu vypadla na turnaji v Brisbane v osmifinále, zatímco v roce 2013 prohrála s Ruskou Pavljučenkovovou, na začátku letošní sezony nestačila na soupeřku s Estonska.

V prvních deseti hrách zápasu s nenasazenou Anett Kontaveitovou si ani jedna tenistka nedokázala vytvořit brejkbol, první přišel až v 11. hře a Estonka ho dokázala využít. Následně celý první set bez potíží dopodávala. Statistici turnaje během prvního setu napočítali Češce 19 nevynucených chyb. 

Petra Kvitová, který měla v nohách úvodní tříhodinovou bitvu s Američankou Collinsovou, se chytla ve druhé sadě. Rychle vedla 2:0 a následně i 5:2, v obou případech ale o výhodu jednoho sebraného podání přišla.

Utkání došlo do tie-breaku, kde už vládla světová dvacítka Kontaveitová. Petra Kvitová uhrála jediný míček a po porážce 5:7 a 6:7 se s turnajem, který před osmi lety vyhrála, loučí.

Působení na svém prvním letošním turnaji zakončila také Kristýna Plíšková, která v čínském Šen-čenu prohrála s Rumunkou Nicolescuovou za dvě a půl hodiny 7:6, 3:6 a 4:6. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme