Bývalá světová jednička Azarenková se k tenisu vrátí už před Wimbledonem

Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková se chce po mateřské pauze vrátit zhruba o měsíc dříve, než původně plánovala, a představí se už ve Wimbledonu. Sedmadvacetiletá Běloruska původně oznámila, že comeback absolvuje na přelomu července a srpna ve Stanfordu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

„Můj trénink pokračuje dobře a cítím, že jsem připravena na zápasy. Navíc Leo mi naznačil, že by rád viděl Londýn a Wimbledon,“ vtipkovala na twitteru Azarenková, jež porodila syna Lea krátce před loňskými Vánoci.

Dvojnásobná vítězka Australian Open uvedla, že ještě před Wimbledonem, jenž začne 3. července, plánuje odehrát zatím nespecifikovaný přípravný turnaj na trávě.

Azarenková vzhledem ke své téměř roční absenci figuruje v současnosti až na 972. místě žebříčku. Při comebacku však bude moci využít takzvaného chráněného rankingu a přihlašovat se na turnaje jako šestá hráčka světa, kterou byla před přerušením kariéry.

Nebude tedy muset v úvodních turnajích žádat o divoké karty ani absolvovat kvalifikace jako Ruska Maria Šarapovová, jež po trestu za doping chráněný žebříček využít nemohla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme