Už nějaké zkušenosti mám, říká odhodlaně tenista Veselý před úvodním zápasem Davis Cupu

České tenisty čeká úvodní soupeř ve skupině finálového turnaje Davisova poháru – Francie. Utkání začne ve čtvrtek v 16 hodin a jedničkou bude nejzkušenější hráč sestavy v rakouském Innsbrucku Jiří Veselý. O týmové dvojce pro čtvrteční zápas se kapitán Jaroslav Navrátil dlouho rozhodoval a jméno nahlásí odpoledne pořadatelům. Jiří Lehečka, Zdeněk Kolář a Tomáš Macháč měli šance hodně podobné.

Innsbruck Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý

Jiří Veselý | Zdroj: Profimedia

Tenista Jiří Veselý bude jedničkou českého týmu v zahajovacím utkání skupiny finálového turnaje Davis Cupu proti Francii. Dál už měl ale kapitán Jaroslav Navrátil těžké rozhodování.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se na Davis Cup připravují čeští tenisté a jejich kapitán Jaroslav Navrátil

„Zatím jen mohu říct, že bude hrát Jirka Veselý, to je první hráč a i v tréninku to potvrzoval. Mezi klukama je vyrovnanost velká, tak doufám, že jsem se rozhodl dobře,“ prozradil kapitán Jaroslav Navrátil, že má za sebou těžké rozhodování.

Dřív, ještě ve velmi úspěšné éře s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem, to míval jednoduché, ale v posledních letech tenisty ze světové špičky v sestavě nemá, a zásadní výkonnostní rozdíl mezi nominovanými hráči není.

Vždyť třeba dvojku Jiřího Lehečku a trojku Zdeňka Koláře dělí doslova jen pár míst ve světovém žebříčku.

„Člověk se rozhodnout musí, není to momentální forma tady, ale jsou to výsledky,“ přiznává kapitán Jaroslav Navrátil s tím, že jedinou jistotou byla sázka na zkušeného Jiřího Veselého.

Ten sice sice dlouho bojoval s daviscupovými nervy, ale v zatím posledním duelu loni v Bratislavě proti Slovensku dokázal vyhrát oba své singlové zápasy – něco takového se mu před tím nikdy nepovedlo.

„Moje poslední daviscupové zápasy byly pokaždé lepší. To největší trápení bylo na úvod, protože jsem se nedokázal smířit s tou rolí reprezentovat. Teď už nějaké zkušenosti mám a věřím, že s tím dokážu lépe pracovat,“ doufá Jiří Veselý, že už může být mnohem lepším daviscupovým hráčem, než kdysi býval a pomoci by mu mohla i pozice českého týmu, který ani v jednom z utkání ve skupině nebude favoritem.

Ve čtvrtek v souboji s Francouzi ani v nedělní utkání proti Velké Británii.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme