Krejčíková si na Turnaji mistryň spravila chuť ve čtyřhře se Siniakovou, úvodní zápas vyhrály

Nasazené jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vstoupily do tenisového Turnaje mistryň výhrou 6:4 a 6:1 nad kanadsko-mexickým párem Sharon Fichmanová, Giuliana Olmosová. Krejčíková si tak v Guadalajaře spravila chuť po úvodní porážce ve dvouhře, v níž nestačila na Estonku Anett Kontaveitovou.

Tento článek je více než rok starý.

Guadalajara (Aktualizováno: 9:21 12. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková ve finále Australian Open

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou | Foto: Kelly Defina | Zdroj: Reuters

Favorizované Češky, vítězky Roland Garros i olympijských her, přestřílely osmý nasazený pár 31:11 na vítězné údery.

Krejčíková se v žebříčku posunula na třetí místo a je českou jedničkou. Karolína Plíšková je čtvrtá

Číst článek

Jedinou drobnou komplikaci na cestě k výhře ve skupině El Tajín měly v prvním setu, kdy po ztraceném servisu Krejčíkové přišly o vedení 3:1.

Vzápětí si ale vzaly brejk zpátky, úvodní sadu vyhrály 6:4 a ve druhé povolily soupeřkám jedinou hru.

„Řekla bych, že to byl super zápas, hrály jsme aktivně a spoustu lidí zůstalo i tak pozdě se dívat na debla. Asi to bylo kvůli Mexičance, ale atmosféra byla super a já jsem si to moc užila,“ řekla Siniakoví pro Radiožurnál.

Vzhledem k účasti domácí hráčky měl zápas v Mexiku výbornou atmosféru. Z té těžily i české tenistky, které spolu hrály poprvé od Indian Wells.

Další zápasy

V dalších zápasech ve skupině Krejčíkovou a Siniakovou čekají tchajwansko-belgická dvojice Sie Šu-wej, Elise Mertensová a Alexa Guarachiová z Chile s Desirae Krawczykovou z USA.

Pro Krejčíkovou je ale nejbližším programem zápas ve dvouhře proti Španělce Garbiňe Muguruzaové.

Čtvrteční večerní singl patřil v Guadalajaře třiadvacetileté Badosaové. Rozhodujícím faktorem byla efektivita při využívání brejkbolů.

Zatímco Sabalenková proměnila jen jeden ze sedmi, Badosaová byla úspěšná při všech pěti příležitostech.

Výše postavená Běloruska vedla 4:2, ale od té doby už neuhrála ani hru. Třiadvacetiletá Badosaová si po deseti gamech za sebou připsala první výhru do tabulky skupiny Chichén Itzá.

Španělská tenistka proti Sabalenkové navázala na výhru z prvního vzájemného duelu v Cincinnati, kde to ale byla třísetová bitva s tie-breakem na závěr. V dalším zápase Turnaje mistryň se Badosaová utká s Řekyní Marií Sakkariovou, která do něj vstoupila výhrou nad Polkou Igou Światekovou.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme