České semifinále vyhrály Siniaková s Hradeckou, zahrají si o titul na US Open

Tenistky Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká porazily ve dvou setech Barboru Strýcovou a Lucii Šafářovou a postoupily do finále US Open. Ve finále se utkají s Martinou Hingisovou a Tchajvankou Čchan.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

„Hodně foukalo, měla jsem problém s voleji a vlastně se vším. Ale zvládly jsme to, jsem strašně ráda a uvidíme se ve finále,“ řekla v krátkém rozhovoru přímo na kurtu Kateřina Siniaková po vítězství 6:2 a 7:5.

Zápas trval hodinu a 36 minut. První set jednoznačně ovládly Hradecká se Siniakovou, ale zkušenější z páru odnesla výhru 6:2 zdravotními problémy a o přestávce si musela nechat ošetřovat bolavé stehno po předvedeném „provazu.“

Zavázaná noha Hradeckou v úvodu druhého setu výrazně limitovala a Šafářová s Hradeckou šly rychle do vedení 3:0. Jenže nedokázaly druhý set dopodávat. Lucie Šafářová se nezdála být ve své kůži a Barbora Strýcová se čím dál častěji soustředila na diskuze s rozhodčí.

Rozhodující brejkboly získaly pozdější vítězky po kontroverzním momentu. Hradecká uhýbala křižnému úderu Siniakové, ale míček možná zasáhl její culík. Rozhodčí to nepostřehla a následovala dlouhá debata vedená především Strýcovou.

Kateřina Siniaková poslední ze tří brejkbolů proměnila a při svém servisu dovedla celý zápas k výhře 6:2 a 7:5. Ve finále se český pár utká s dvojicí Martina Hingisová, Jüng-jan Čchan.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 50,4 milionu dolarů):
Muži:
Čtyřhra - finále:
Rojer, Tecau (12-Niz./Rum.) - F. López, M. López (11-Šp.) 6:4, 6:3.

Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Siniaková (7-ČR) - Strýcová, Šafářová (3-ČR) 6:2, 7:5, Chan Yung-Jan, Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.) - Mirzaová, Šuaj Pcheng (4-Indie/Čína) 6:4, 6:4.

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Chan Hao-Ching, Venus (3-Tchaj-wan/N. Zél.) - Rodionovová, Marach (Austr./Rak.) 6:1, 7:6 (8:6).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme