Kvitová i Martincová si v Cincinnati zahrají 2. kolo, obě tenistky dokázaly zvítězit po obratu

Petra Kvitová a Tereza Martincová postoupily na turnaji v Cincinnati do druhého kola. Obě české tenistky v duelu úvodního kola prohrály první sadu v tie-breaku a zvítězily po obratu ve třech setech, Kvitová loňské finalistce Jil Teichmannové ze Švýcarska odvrátila mečbol.

Tento článek je více než rok starý.

Cincinnati Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Osmadvacátá hráčka žebříčku Kvitová zvítězila 6:7, 7:6, 6:3 a o sedm míst lépe postavené Teichmannové oplatila porážku z dubnového antukového turnaje v Madridu.

Krejčíková znovu končí v prvním kole, v Cincinnati ji rychle zastavila Ruska Kuděrmetovová

Číst článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka se ocitla na hraně vyřazení ve zkrácené hře druhé sady, v níž po returnu do sítě prohrávala 5:6 a čelila mečbolu.

Dvaatřicetiletá Češka ale za pomoci dvou výborných servisů skóre otočila a po přechodu na síť při podání soupeřky využila setbol na 8:6. Ve třetí sadě pak Kvitová díky dvěma úspěšným brejkům dokonala obrat.

Po vyřazení v prvním kole v Torontu si tak Kvitová připsala v přípravě na US Open první výhru. Ve druhém kole se loňská čtvrtfinalistka turnaje v Cincinnati střetne s vítězkou dnešního duelu mezi olympijskou šampionkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska a Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Martincová na úvod hlavní soutěže absolvovala vítěznou bitvu kvalifikantek se Španělkou Nurií Párrizasovou a vyhrála 6:7, 6:4, 6:3.

Česká tenistka hrající s tejpem pod pravým kolenem se nechala v zápase několikrát ošetřovat a po proměněném mečbolu došla k síti ve viditelných bolestech. V druhém kole by měla nastoupit už dnes proti světové dvojice Anett Kontaveitové z Estonska.

V 1. kole se v úterý ještě představí Karolína Plíšková v souboji bývalých světových jedniček proti domácí veteránce Venus Williamsové a úspěšná kvalifikantka Marie Bouzková naopak proti zástupkyni nastupující americké generace, čerstvé deblové světové jedničce Cori Gauffové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme