České tenistky patří k nejoblíbenějším na okruhu, říká reportérka WTA. Nejradši má Plíškovou

Také na Turnaji mistryň v Singapuru české tenistky připomněly, že patří ke světové špičce. Týmovými hráčkami jsou ale i mimo kurty, kde je fanoušci nemohou vidět. Několik let se o tom přesvědčuje Američanka s vietnamskými kořeny Courtney Nguyenová, která příběhy tenistek zaznamenává pro ženskou profesionální organizaci WTA.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň | Zdroj: Reuters

Courtney Nguyenová se usmívá, když slyší o tom, že má stejné jméno jako jedna z hvězd oblíbeného televizního seriálu Petry Kvitové. Také ví, že jsou v Česku Vietnamci velmi početnou komunitou, ale kvůli tomu si české tenistky na okruhu neoblíbila. Na rozdíl od hráček z některých částí světa, se prý s Češkami cítí bezpečně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Courtney Nguyenová považuje české tenistky za špičku mimo kurt. Nepřetvařují se, říká

Nepřetvařují se a na hloupou otázku nikdy nereagují tak, že by vám nejradši ukously hlavu, říká žena, která stráví v tenisovém zákulisí skoro 30 týdnů v roce. Teď v posledních měsících potkávala zřejmě nejčastěji Karolínu Plíškovou. „Je mojí favoritkou. Mluví upřímně a zajímavě. Žádné fráze. Navíc je s ní zábava, utahuje si sama ze sebe,“ povídá Radiožurnálu Nguyenová.

Třeba Petru Kvitovou poznala lépe až časem. „Může za to její zlepšená angličtina. Dříve nám odpovídala jednou větou, zatímco s českými novináři si vesele vyprávěla. Teď mě často rozesměje. Svou nadšeností připomíná zlatého retrívra,“ porovnává.

Jednou z vůbec nejmilejších tenistek na okruhu je prý Lucie Šafářová. „Na jednom turnaji se obtížně skládal program sponzorských aktivit. Zatímco ostatní hráčky se kanceláři vyhnuly obloukem, Lucie se ptala, jestli nemůže nějak pomoci. Je pozorná, vyptává se lidí, jak se jim daří a co dělají děti. Je báječná,“ tvrdí Nguyenová.

Ani mezi milými Češkami pokaždé není všechno ideální. Nguyenová slyšela o napětí mezi Strýcovou a Karolínou Plíškovou kvůli trenérovi. „Samozřejmě, že všechno není ideální. Petra se s Karolínou taky zrovna nekamarádí. Je jasné, že nehoří láskou k soupeřce. Na malém rybníčku je spousta dravých rybek. Osobně si ale na Češky nemůžu stěžovat,“ dodává Nguyenová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme