Šest českých tenistek postoupilo na turnaji v Miami do třetího kola, Kvitová přešla přes Noskovou

Ve 3. kole v Miami bude šest českých tenistek. Karolína Plíšková zvítězila 6:2, 6:4 nad Wang Sin-jü a čeká ji Markéta Vondroušová, která si poradila 6:4, 6:2 s Veronikou Kuděrmětovovou. Český duel zvládla Petra Kvitová a osmnáctiletou Lindu Noskovu porazila 6:3 a 6:0. Barbora Krejčíková porazila 6:3, 6:2 Aliaksandru Sasnovičovou z Běloruska a Karolína Muchová vyřadila 6:4, 6:2 Číňanku Ču Lin. Marie Bouzková zdolala 3:6, 6:4 a 6:3 Annu Blinkovovou

Tento článek je více než rok starý.

Miami (Aktualizováno: 9:15 25. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Plíšková, která měla v prvním kole volný los, bez problémů získala první set, ale do druhého finalistka turnaje z roku 2016 nevstoupila dobře. Bývalá světová jednička pustila soupeřku do vedení 4:2, ale poté čtyřmi body za sebou rozhodla o postupu.

Kvitová vrátila Ostapenkové kanára a v Indian Wells je v osmifinále, postupují i Krejčíková s Plíškovou

Číst článek

Ve třetím kole jednatřicetiletá Plíšková narazí na Vondroušovou, která proti Kuděrmětovové v prvním setu otáčela nepříznivé skóre 0:2. Třiadvacetiletou krajanku porazila ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech a ještě s Vondroušovou neztratila set.

Třiatřicetiletá Kvitová nedala Noskové v souboji generací šanci a při vstupu do turnaje strávila na kurtu 68 minut. Ve třetím kole čeká dvojnásobnou wimbledonskou šampionku Donna Vekičová z Chorvatska, nebo Američanka Madison Brengleová.

První zápas zvládla také Krejčíková, když si bez problémů poradila za 68 minut se Sasnovičovou. Ve třetím kole se šampionka Roland Garros z roku 2021 utká s vítězkou amerického duelu mezi Madison Keysová a Robin Montgomeryovou.

Bez ztráty setu zatím prochází turnajem Muchová, která si musela účast v hlavní fázi musela vybojovat v kvalifikaci. S Ču Lin si poradila za hodinu a půl a její další soupeřkou bude pátá nasazená Caroline Garciaová z Francie, nebo Rumunka Sorana Cirsteaová.

Vydařenou bilanci českých hráček v Miami podtrhla vybojovanou výhrou Bouzková. S Blinkovovou prohrála první set, ale ve druhém se průběh zcela obrátil. Ve druhé sadě čtyřiadvacetiletá Češka rychle odskočila na 4:0 a v rozhodující sadě na 5:1.

Další soupeřkou Bouzkové bude buď světová dvojka Aryna Sabalenková, nebo domácí Shelby Rogersová. Se Sabalenkovou se zatím na okruhu WTA nepotkala, jediný vzájemný duel s Rogersovou loni v Eastbourne prohrála.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme