Plíšková si poprvé zahraje ve čtvrtfinále Wimbledonu, dál jde i Muchová. Jízda Krejčíkové skončila

V osmifinále Wimbledonu skončila patnáctizápasová vítězná série tenistky Barbory Krejčíkové. Vítězka Roland Garros v sobotu nestačila na londýnské trávě na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou a s Australankou prohrála 5:7, 3:6. Ve čtvrtfinále ale jsou dvě české hráčky - poprvé Karolína Plíšková a stejně jako předloni Karolína Muchová.

Londýn (Aktualizováno: 17:24 5. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková dobíhá kraťas

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Osmá nasazená Plíšková si poradila s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou 6:2 a 6:3. Turnajová devatenáctka Muchová porazila Španělku Paulu Badosaovou 7:6 a 6:4.

Plíšková zvládla zápas se Samsonovovou za hodinu a čtvrt. S Ruskou, která vyhrála deset zápasů na trávě v řadě, měla problém jen v úvodu. Po ztrátě servisu prohrávala 1:2, ale otočila na 6:2. I ve druhém setu šla rychle do vedení a i za pomoci deseti es zápas jistě dokončila.

„Je to super pocit, protože to byl jediný grandslam, který mi chyběl, abych se dostala takhle daleko. Ty turnaje předtím nebyly úplně dobré a teď mám dobrý pocit z toho, že se mi podařilo vyhrát čtyři zápasy v řadě,“ sdělila Radiožurnálu po postupu Plíšková.

Ve čtyřech zápasech neztratila Plíšková v turnaji ani set. V úterý narazí na Švýcarku Viktoriji Golubicovou, která je v prvním grandslamovém čtvrtfinále.

Při předešlých devíti startech v All England Clubu vypadla Plíšková poprvé v prvním kole, pak pětkrát ve druhém a následně dvakrát v osmifinále. Minimálně do čtvrtfinále nyní postoupila již na všech grandslamech, nejdále došla do finále US Open 2016.

Krejčíková končí

O postup hrála i vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková. Na centrálním dvorci podlehla světové jedničce Ashleigh Bartyové z Austrálie 5:7 a 3:6.

Sedm vítězství na Roland Garros, další tři na Wimbledonu. Parádní jízda Barbory Krejčíkové končí:

Před Wimbledonem vyhrála Krejčíková turnaj ve Štrasburku, kde získala premiérový titul ve dvouhře na okruhu WTA, a poté kralovala na pařížské antuce, kde navíc ovládly s Kateřinou Siniakovou i čtyřhru.

Pětadvacetiletá Krejčíková hrála letos poprvé na trávě v All England Clubu dvouhru v hlavní soutěži a premiérově byla na grandslamu mezi nasazenými. Z pozice turnajové čtrnáctky vyhrála tři zápasy a ve světovém žebříčku by se mohla posunout z patnáctého na třinácté místo.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme