Tenistky začnou Fed Cup doma se Švýcarskem, v Davis Cupu mohou Češi narazit na finalistu US Open

Prvními soupeřkami českého fedcupového týmu v příštím ročníku týmové soutěže bude Švýcarsko. Hrát se bude v Česku a pokud tým kapitána Petra Pály postoupí, utká se buď s Německem, nebo Běloruskem. Muži se v Davis Cupu utkají s Jihoafrickou republikou, Izraelem nebo Rumunskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková s kapitánem Petrem Pálou

Kateřina Siniaková s kapitánem Petrem Pálou | Zdroj: ČTK

První kolo příštího ročníku Fed Cupu se odehraje 10. a 11. února příštího roku v Česku. O konkrétním místě konání ještě není rozhodnuto.

Švýcarsko se letos, stejně jako český tým, dostalo do semifinále a vypadlo s Běloruskem. Reprezentovaly ho Timea Bacsinszká, aktuálně 34. hráčka světového žebříčku, Viktoria Golubićová (110.), Belinda Bencićová, která se vrací po zranění a specialistka na čtyřhru Martina Hingisová.

Naposledy se oba týmy utkaly předloni a v Lucernu zvítězily Češky až díky závěrečné čtyřhře. Celkově ale mají pozitivní bilanci 6:1. 

Výběrům kapitána Petra Pály se v posledních letech týmové soutěže mimořádně daří. V historickém pořadí je česká (a československá) reprezentace druhá s deseti tituly. Ty poslední tři získaly Češky v letech 2014, 2015 a 2016.

V případě postupu přes Švýcarky budou semifinálovými soupeřkami českého výběru tenistky Německa, nebo Běloruska.

Čeští tenisté zahájí boj o návrat mezi elitu Davisova poháru v dubnu, kdy bude jejich soupeřem v Evropsko-africké zóně I JAR, Rumunsko, nebo Izrael.

Jihoafričané, za které by mohl hrát nedávný finalista US Open Kevin Anderson, mají jistou účast v 1. kole, kde se utkají s vítězi odloženého zápasu mezi Izraelem a Rumunskem

Výběr kapitána Jaroslava Navrátila podruhé v historii opustil Světovou skupinu po víkendové prohře v baráži v Nizozemsku, i když už vedl 2:0 na zápasy.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme