Chci podpořit svou pozici dobrým výsledkem na kurtu, reaguje nová světová jednička Plíšková

Nová světová jednička je podle svých slov nesmírně šťastná a splnil se jí sen. Uvedla to na svých webových stránkách poté, co se dozvěděla, že je novou vládkyní ženského tenisu.

Tento článek je více než rok starý.

Monako / Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

„Ideální je podpořit to zároveň nějakým skvělým výsledkem přímo na kurtu, ale stát se světovou jedničkou je ukazatelem dlouhodobé výkonnosti, ne jen jednoho povedeného turnaje," uvedla po obsazení první příčky na světě na svém webu Plíšková.

Česká tenistka se dostala na prvním místo na světě po prohře Rumunky Simony Halepové s Britkou Kontaovou ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Karolína Plíšková bude po Wimbledonu první českou světovou jedničkou

Číst článek

182 centimetrů vysoká hráčka se stal první českou světovou jedničkou v historii. Před ní se to podařilo ještě Martině Navrátilové, ale v té době už byla americká občanka.

„Jsem nesmírně šťastná, splnil se mi sen. Vzpomínám na své první tenisové krůčky, tohle je meta, na kterou chce dosáhnout každý, kdo tenhle sport miluje," řekla pro svůj web nové číslo na 1 na žebříčku WTA.

"Být světovou jedničkou je pro mě obrovská zodpovědnost. Cítím velké odhodlání, budu dál tvrdě trénovat a chci ukázat, že si tenhle status právem zasloužím," uvědomuje si závazky do budoucna Plíšková.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme