Vondroušová si v Chicagu poradila s Pavljučenkovovou, v osmifinále je i Martincová

České tenistky Markéta Vondroušová a Tereza Martincová zvládly v Chicagu ve dvou setech své zápasy 2. kola a postoupily do osmifinále. Vondroušová zdolala 6:3, 6:2 světovou třináctku a turnajovou čtyřku Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, Martincová porazila 6:2, 7:5 třináctou nasazenou Tamaru Zidanšekovou ze Slovinska.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago (Aktualizováno: 21:54 29. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Česká tenistka Markéta Vondroušová | Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE | Zdroj: Reuters

Obě Češky se o postup do čtvrtfinále střetnou se švýcarskými soupeřkami. Vondroušová se utká s Jil Teichmannovou, Martincová s přemožitelkou Vondroušové z finále olympijského turnaje Belindou Bencicovou.

Sehnali jsme skvělou účast, už o nás vědí, těší Peteru. Špičkový tenis se do Ostravy vrátí i příští rok

Číst článek

Jednačtyřicátá hráčka světa Vondroušová porazila papírovou favoritku Pavljučenkovovou za necelou hodinu a čtvrt. Ruské finalistce Roland Garros vzala v prvním vzájemném duelu šestkrát podání, naposledy v závěrečném gamu zápasu, v němž získala mečbol jemným bekhendovým čopem.

Šestadvacetiletá Martincová potvrzuje v Chicagu aktuálně velmi dobrou formu. Minulý týden v Ostravě postoupila poprvé do čtvrtfinále kategorie WTA 500, což jí vyneslo posun na životní 53. místo světa, a nyní si poradila s hráčkou o dvacet pozic na žebříčku lepší.

Martincová sice zahájila utkání ztrátou podání čistou hrou, zbytku setu už ale dominovala. Začátek druhé sady se jí nepovedl, soupeřka utekla na rozdíl dvou brejků a za stavu 5:2 podávala na zisk setu.

Od tohoto okamžiku ale česká tenistka suverénně získala následujících pět gamů, v nichž prohrála jen dvě výměny, a po obratu zápas za hodinu a čtvrt ukončila.

Dvouhra - 2. kolo:
Martincová (ČR) - Zidanšeková (13-Slovin.) 6:2, 7:5, Bencicová (3-Švýc.) - Inglisová (Austr.) 5:7, 6:1, 6:0, Rybakinová (5-Kaz.) - Sasnovičová (Běl.) 6:4, 6:4, Hontamaová (Jap.) - Kontaveitová (11-Est.) bez boje, Ruseová (Rum.) - Kozlovová (Ukr.) 7:5, 6:2, Vondroušová (ČR) - Pavljučenkovová (4-Rus.) 6:3, 6:2, Svitolinová (1-Ukr.) - Anisimovová (USA) 6:4, 6:3, Pegulaová (9-USA) - Petkovicová (Něm.) 6:2, 7:5, Kuděrmětovová (12-Rus.) - Dartová (Brit.) 6:3, 6:4, Teichmannová (16-Švýc.) - Linetteová (Pol.) 6:2, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme