Tenisté I. ČLTK vyhráli extraligu po 28 letech, na Štvanici navazují na slavnou historii

Tenisový klub I. ČLTK po 28 letech ovládl domácí extraligovou soutěž. Ve finále porazil favorizovaný Prostějov 5:4 a pod tímto názvem získal třetí titul v historii. Tenisový klub I. ČLTK po 28 letech ovládl domácí extraligovou soutěž.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

I. ČLTK Praha, vítězové tenisové extraligy

I. ČLTK Praha, vítězové tenisové extraligy | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Stará garda, která byla v 60. a 70. letech pod jménem Motorlet Praha vyhrála 12 titulů po sobě. Jmenovali se jinak, ale je to pořád Štvanice, pořád klub na ostrově, na které jsme dnes, ale v novému hávu,“ vypráví Radiožurnálu současný generální manažer ČLTK Vladislav Šavrda.

Tenisté I. ČLTK ukončili prostějovské kralování v extralize, ve finále zvítězili 5:4

Číst článek

Pražský klub totiž během své 125leté existence třikrát změnil jméno. Za komunismu se jmenoval Motorlet Praha a následně Dopravní podnik Praha

„Komunisti si nás přehazovali, jak potřebovali. Teprve v roce 1990 jsme si mohli zpět vzít jméno I. ČLTK Praha,“ říká Vladislav Šavrda.

Jeho tým nyní vyhrál titul po 28 letech a jeho manažer si ho velmi váží. V semifinálové skupině ČLTK porazil 5:1 Spartu a ve finále 5:4 favorizovaný Prostějov. „Porazili jsme dva nejsilnější soupeře a dá st říct, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Proti hvězdnějším soupeřům

Titul je pro štvanický klub cenný nejen proto, že porazil hlavní rivaly, ale také kvůli tomu, že se mu to podařilo v papírově slabší sestavě.

„Prostějovská sestava byla hvězdnější. Z našich hráčů je ve Fed Cupu nebo Davis Cupu jen Markéta Vondroušová. Bylo to víc o bojovnosti hráčů a touze po vítězství,“ chvílí Vladislav Šavrda.

Touhu po vítězství na Štvanici rozhodně mají. Na zdejších kurtech se v průběhu let představilo mnoho legendárních hráčů a hráček. Ti se pak objevují i na klubové zdi slávy.

„Jsou tam vyfocení jen hráči, kteří byli buď první na světě, nebo vyhráli singlový grandslamový titul. Přesto je to 54 hráčů, neuvěřitelná plejáda,“ říká Vladislav Šavrda. Na fotografiích jsou takové osobnosti jako Rod Laver, Ivan Lendl, Björn Borg nebo Chris Evertová.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme