Patnáctiletá tenistka ve Wimbledonu porazila Williamsovou. Kdo je vycházející hvězda Cori Gauffová?

Utkání nejmladší proti nejstarší singlistce letošního ročníku Wimbledonu skončilo velkým překvapením. Teprve patnáctiletá Američanka Cori Gauffová porazila a vyřadila jeden ze svých vzorů, krajanku Venus Williamsovou. Výhrou v prvním kole třetího grandslamu sezony poskočila v žebříčku WTA o sto míst, což ale ještě zdaleka nemusí být konec.

Video Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teprve patnáctiletá školačka Gauffová před turnajem úspěšně završila tříkolovou kvalifikaci jako vůbec nejmladší hráčka v profesionální éře, navíc bez ztráty jediného setu. Účast na třetím grandslamu sezony si talentovaná Američanka zajistila ve věku 15 let a 122 dní.

‚Na muzice jedeme hodně.‘ Plíškové před zápasy pomáhá hudba, na letošním Wimbledonu Coldplay

Číst článek

„Kdybych mohla hrát proti Sereně nebo Venus…,“ přála si před losem turnaje mladá naděje amerického tenisu. „Serena je důvodem, proč hraju tenis a proč se můj táta rozhodl dát mi raketu,“ prozradila Gauffová po úspěšné kvalifikaci. Los jí následně přání splnil, když jí v prvním kole poslal proti devětatřicetileté veteránce Venus Williamsové.

Velezkušená Williamsová přitom získala čtyři ze svých sedmi grandslamových titulů ještě před tím, než se Gauffová narodila.

Pětinásobnou wimbledonskou vítězku a o 24 let starší krajanku porazila Gauffová dvakrát 6:4 za hodinu a dvacet minut. V první moment po výhře málem klesla na kolena a cestou k síti zadržovala slzy, po zápase už ale mluvila trochu jinak.

„Neřekla bych, že mě vítězství zaskočilo a že bych ho nečekala. Věděla jsem, že půjdu na kurt a budu hrát svoji hru,“ řekla po zápase na tiskové konferenci.

'Zaskočilo mě, že mě podporují'

‚Se sebevědomím jsem měl vždy problémy.‘ Veselý se chce odrazit od nečekané výhry nad Zverevem

Číst článek

„Nikdy jsem na tak velkém kurtu nehrála, ale pořád jsem si říkala, že i když je všechno větší, lajny jsou stejné. Publikum bylo opravdu divoké a zaskočilo mě, že mě podporují,“ pochválila fanoušky na kurtu číslo 1.

Pro tenisové experty však nejde o úplný blesk z čistého nebe. O talentu mladé tenistky z Delray Beach se ví již od té doby, kdy byla v roce 2017 ve třinácti letech ve finále juniorského US Open, o rok později dokonce juniorské Roland Garros celé ovládla.

Pro skvělé sportovní výsledky má i rodinné předpoklady, její otec býval basketbalista, matka zase gymnastka a atletka. Prokázat, že výhra nad Venus Williamsovou nebyla náhoda, může opět ve druhém kole Wimbledonu, kde se postaví Slovence Magdaléně Rybárikové.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme