Další tenisový návrat. Půl roku od porodu se do akce zapojí bývalá jednička Azarenková

Svým fanouškům teď posílá pozdravy ze sluncem zalité Mallorky, kde by se mohla už za několik dnů vrátit k profesionálnímu tenisu. Běloruska Viktoria Azarenková je už jako matka připravena k návratu a není vyloučené, že stihne i Wimbledon.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Victoria Azarenková vyhrála Australian Open a stane se světovou jedničkou

Victoria Azarenková vyhrála Australian Open a stane se světovou jedničkou | Zdroj: Reuters

Turnaj na Mallorce – jeho šéfem je Toni Nadal, strýček desetinásobného šampiona French Open Rafaela – začíná za pár dní. Kdyby vyšel první zápas Viktorie Azarenkové na dvacátého června, bylo by to přesně půl roku od chvíle, kdy běloruská tenistka porodila syna Lea. „Vracet se po porodu není snadné. Viktorie ale vypadá fit a těší se," vyjadřuje se pro Radiožurnál česká tenistka Lucie Šafářová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třetí ženský tenisový návrat, na kurty se vrací Viktoria Azarenková

Podle fotografií, které někdejší grandslamová šampionka Azarenková svým fanouškům na sociálních sítích posílá, se zdá, že se na okruh vrací hladová a připravená. Ostatně s ničím jiným nemohou počítat ani konkurentky. „Párkrát jsem s ní hrála. Jakmile se dostane na nějakou úroveň, bude těžko k poražení. Možná jí to bude chvíli trvat," soudí nejlepší česká tenistka současnosti Karolína Plíšková.

Azarenková může při návratu využít takzvaného chráněného žebříčku, což je rozdíl například od Rusky Šarapovové. Ta se kvůli dopingovému skandálu vracela od nuly. Běloruska tak má větší šance na rychlejší posuny do absolutní špičky. „Vracející hráčky jsou dobře připravené. Jen tak by se nevrátily," myslí si Lucie Šafářová.

Také kouč Plíškové David Kotyza počítá s tím, že bude teď hned s několika návraty špičkových tenistek konkurence větší. „Pole holek, které mají šanci na úspěch, je široké. Věřím, že Karolína bude i tak sahat vysoko," říká Kotyza. Kromě Azarenkové už návrat na kurty prožila Maria Šarapovová (ačkoli je momentálně lehce zraněná) a také Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme