David Goffin senzačně vyřadil Federera a je spolu s Bulharem Dimitrovem ve finále Turnaje mistrů

Velkým překvapením skončilo první semifinále na Turnaji mistrů v Londýně. Belgický tenista David Goffin si při své premiérové účasti připsal skalp světové dvojky Rogera Federera a zahraje si s bulharským tenistou Grigorem Dimirovem finále.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finalista Turnaje mistrů David Goffin

Finalista Turnaje mistrů David Goffin | Zdroj: Repro Twitter

Goffin porazil Federera 2:6, 6:3, 6:4 a překazil mu útok na sedmou trofej ze závěrečného podniku sezony. Federer sice suverénně ovládl první set, ale poté se Goffin dostal do tempa, rozdával parádní údery a po zásluze postupuje do finále londýnského Turnaje mistrů.

Nadal končí na Turnaji mistrů. Po porážce od Goffina přepustil své místo náhradníkovi

Číst článek

Goffin si po výhře nad světovou jedničkou Rafaelem Nadalem v základní skupině připsal výhru i nad druhým hráčem žebříčku ATP. To se naposledy na Turnaji mistrů podařilo v roce 2009 Nikolaji Davyděnkovi, který porazil ve skupině tehdejší dvojku Nadala a v semifinále jedničku Federera. Vítěznou jízdu tehdy završil finálovým triumfem nad Juanem Martínem del Potrem.

Pro Goffina nepůjde o poslední zápas roku, skvělý závěr sezony může potvrdit ještě ve finále Davisova poháru proti Francii.

Ve druhém semifinále byl k vidění taktéž velmi zajímavý tenis. Dimitrov prohrál první set 4:6, přestože vedl už 3:0. Druhý však vyhrál rozdílem třídy, Američanu Jacku Sockovi nadělil kanára a ve třetím setu obrat dokonal, když vyhrál 6:3.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně:
Dvouhra - semifinále:

Goffin (7-Belg.) - Federer (2-Švýc.) 2:6, 6:3, 6:4

Dimitrov (6-Bul.) - Sock (8-USA) 4:6, 6:0, 6:3.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme