Pastrňákova trefa Bostonu na výhru v NHL nestačila, Zacha připravil gól a s New Jersey slavil

Gól a asistence českého hokejového útočníka Davida Pastrňáka domácí prohru Bostonu s Edmontonem neodvrátily. V noci na pátek se prosadil také Pavel Zacha, který se nahrávkou podílel na výhře New Jersey nad New York Islanders. Brankář David Rittich v premiéře za Nashville vychytal vítězství nad St. Louis 4:3 po prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

Pastrňák v 5. minutě poslal Boston do vedení 1:0. Český útočník si nabruslil do výhodné pozice v pravém kruhu a střelou mezi betony brankáře Mikka Koskinena otevřel skóre duelu. Edmonton zásluhou Evana Boucharda po čtyřiačtyřiceti sekundách srovnal, ale Bruins si vzali vedení zpět.

Kaše přispěl gólem k výhře Toronta a připsal si tak stý bod v NHL. Vejmelka byl opět střídán

Číst článek

Pastrňák v 26. minutě kroužil s pukem u pravého mantinelu, povedeným manévrem se zbavil bránícího hráče a před brankou hledal osamoceného Patrice Bergerona. Zblokovaná přihrávka se ke kapitánovi domácích nedostala, našel si jí ale Brad Marchand a vrátil Boston do vedení.

Ani napodruhé se Bruins neradovali z gólu dlouho, Oilers ke srovnání stačilo 26 sekund. Zach Hyman se po parádní stahovačce dostal do předbrankového prostoru a bekhendovou střelou překonal Linuse Ullmarka.

Bruins v závěru druhé části Edmontonu znovu odskočili na rozdíl jedné branky, v absolutně nezvládnuté třetí třetině ale třikrát inkasovali a prohráli 3:5. Dvěma góly otočil skóre nejlepší střelec NHL Leon Draisaitl.

Sestřih ze zápasu Boston Bruins - Edmonton Oilers:

Hokejisté New Jersey zdolali New York Islanders jednoznačně 4:0. V první třetině poslal Devils do vedení Janne Kuokkanen a na rozdíl dvou branek zvýšil v závěru druhé části Tomáš Tatar.

Slovenský útočník ve výskoku se štěstím tečoval přesilovkovou ránu Dougieho Hamiltona a vstřelil první branku v dresu New Jersey. Druhou asistenci u Tatarova gólu si připsal Zacha, který je s devíti body třetím nejproduktivnějším českým hokejistou v NHL.

Výsledky NHL:
Colorado - Vancouver 7:1, St. Louis - Nashville 3:4 po prodl., Winnipeg - San Jose 4:1, Pittsburgh - Florida 3:2 po sam. nájezdech, Montreal - Calgary 4:2, Ottawa - Los Angeles 0:2, Detroit - Washington 0:2, New Jersey - NY Islanders 4:0, Boston - Edmonton 3:5, Vegas - Minnesota 3:2, Seattle - Anaheim 4:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme