Tenisté budou hrát o návrat mezi elitu Davis Cupu proti Maďarsku

Čeští tenisté si o návrat do Světové skupiny Davisova poháru zahrají s Maďarskem a hrát budou na půdě soupeře. Rozhodl o tom los v sídle tenisové federace ITF Londýně. Baráž se uskuteční 14. až 16. září.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý spolu s Adamem Pavláskem

Jiří Veselý spolu s Adamem Pavláskem | Zdroj: ČTK

„Je to bezejmenný soupeř s velice slušným prvním hráčem. Ale na druhou stranu určitě hratelný, přes kterého se chceme vrátit do Světové skupiny," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

„Nizozemsko nebo Rakousko by byl mnohem horší los. Věřím v návrat do Světové skupiny," dodal první český hráč Jiří Veselý.

Jiří Veselý a Adam Pavlásek. Český daviscupový tým našel nové tahouny na další zápasy

Číst článek

Současnou maďarskou jedničkou je šestadvacetiletý Marton Fucsovics. Veselý s 61. hráčem světa hrál jednou a výhrou v prvním kole před třemi lety nastartoval cestu za titulem na challengeru v Prostějově. „Udělal za poslední dobu velký posun. Hraje od základní čáry a má stabilní údery," řekl Veselý o Fucsovicsovi.

Kapitán Navrátil odhadoval, že se bude hrát na antuce. „Pokud zvolí antuku, tak budu rád a myslím, že to pro nás bude lepší," dodal Veselý.

Postup do baráže si český tým zajistil minulý týden, když porazil 3:1 na zápasy Izrael. Jasno bylo už po sobotní čtyřhře, kterou dvojice Jiří Veselý - Adam Pavlásek zvládla po setech 6:2, 3:6 a 6:3. Předtím Veselý i Pavlásek zvládli singly, závěrečná porážka debutanta Šafránka už na postupu českého týmu nemohla nic změnit.

Ze Světové skupiny Češi sestoupili loni podruhé v historii. Poprvé klesli do nižší výkonnostní skupiny v roce 2005, ale hned v následující sezoně se dokázali vrátit. V letech 2012 a 2013 pak zásluhou Berdycha a Štěpánka zvedli nad hlavu pověstnou "salátovou mísu". Obě opory už ale Davisův pohár nehrají.

S Maďarskem se Češi střetnou počtvrté v historii a mají pozitivní bilanci 2:1. Naposledy Maďary porazili v roce 1996 i za pomoci Petra Kordy.

Los baráže o Světovou skupinu tenisového Davisova poháru (14.-16. září):
Maďarsko - ČR, Velká Británie - Uzbekistán, Rakousko - Austrálie, Švýcarsko - Švédsko, Srbsko - Indie, Kanada - Nizozemsko, Argentina - Kolumbie, Japonsko - Bosna a Hercegovina.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme