Čeští tenisté podlehli Francii v Davis Cupu 1:2 na zápasy, stále ale mají šanci postoupit

Čeští tenisté prohráli v prvním utkání skupiny C finálového turnaje Davisova poháru s Francií 1:2 na zápasy. V rozhodující čtyřhře potrápili mladíci Jiří Lehečka s Tomášem Macháčem čerstvé šampiony Turnaje mistrů, ale s Pierrem-Huguesem Herbertem a Nicolasem Mahutem v Innsbrucku po dvou hodinách prohráli ve třech setech 6:3, 4:6 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Innsbruck (Aktualizováno: 23:37 25. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč a Jiří Lehečka

Tomáš Macháč a Jiří Lehečka | Zdroj: Reuters

Češi v utkání nadějně vedli poté, co debutant v soutěži o salátovou mísu Macháč překvapivě zdolal 7:6 a 6:2 bývalou světovou sedmičku Richarda Gasqueta.

V souboji jedniček pak prohrál Jiří Veselý s Adrianem Mannarinem 7:6, 4:6 a 2:6.

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila hrají nový model vyvrcholení soutěže družstev v podobě finálového turnaje pro 18 týmů hrají poprvé.

Přes prohru mají stále naději na postup do čtvrtfinále, do kterého postoupí vítězové šesti skupin a dva celky z druhých míst. K šanci na postup ale musí v neděli porazit favorizovanou Británii.

Skupina C v Innsbrucku:

Francie - ČR 2:1
Gasquet - Macháč 6:7 (3:7), 2:6, Mannarino - Veselý 6:7 (1:7), 6:4, 6:2, Herbert, Mahut - Lehečka, Macháč 3:6, 6:4, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme