Lehečka? Nejlepší premiéra za mých 13 let na lavičce, říká Navrátil k českému překvapení

Čeští tenisté se do hlavní části nového formátu Davis Cupu neprobojovali. Přesto se našla určitá pozitiva, která špatnou náladu z porážky mírní. Jedním z nich je výkon sedmnáctiletého Jiřího Lehečky, který sehrál s 54. tenistou světa Robinem Haasem vyrovnanou partii.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedmnáctiletý český tenista Jiří Lehečka

Sedmnáctiletý český tenista Jiří Lehečka | Zdroj: ČTK

Česko si hlavní část Davis Cupu nezahraje. Sedmnáctiletý Lehečka prohrál po boji s Haasem

Číst článek

Česká jednička Jiří Veselý nebyl kvůli vykloubenému prstu zdravotně fit a do dění kvalifikačního zápasu Davisova poháru tak musel vstoupit někdo z mladíku. Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil se rozhodoval mezi Lehečkou a o rok starším Tomášem Macháčem. Nakonec ukázal na prvně jmenovaného a rozhodně nemusel litovat.

Lehečka se prezentoval kvalitním výkonem a dokonce sebral Haasemu set.

„Myslím si, že to byla nejlepší premiéra, kterou jsem za 13 let na lavičce zažil. Hrál za nerozhodnutého stavu, hrál proti hráči světové kvality a podal takový výkon, jaký podal,“ hodnotil výkon Lehečky Navrátil

Mladý tenista nakonec po boji padl, ale ostravské ochozy mu přesto tleskaly. „Byla škoda, že ve třetí sadě za stavu 1:0 nevyužil tři brejkboly. V závěru už byl pod tlakem a zkušený Haase to vyhrál,“ doplnil kapitán.

Sedmnáctiletý Lehečka ale špatný dojem ani tak nezanechal. Po čtvrtfinále, které si zahrál na juniorském Australian Open, se tak v dobrém světle prezentoval i na domácí půdě.

„Tenhle zápas je jen další ze zápasů, které mi budou dodávat motivaci do dalších dnů, abych více makal a soustředil se na chyby, které dělám. Haase mi ukázal, že jsem schopný hrát s hráči, kteří jsou už na vysoké úrovni žebříčku ATP,“ shrnul zápas Lehečka.

Jaroslav Plašil, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme