Česko si hlavní část Davis Cupu nezahraje. Sedmnáctiletý Lehečka prohrál po boji s Haasem

Sedmnáctiletý český tenista Jiří Lehečka prohrál po boji ve třech setech s nizozemskou jedničkou Robinem Haasem 4:6, 6:2 a 3:6. Nizozemsko tak v kvalifikačním zápase DC zvítězilo nad Českou republikou a zahraje si hlavní část turnaje.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 19:40 2. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Lehečka

Český tenista Jiří Lehečka | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Po čtyřhře, kterou český tým prohrál 1:2, nastoupil za nepříznivého stavu 17letý Jiří Lehečka ke své daviscupové premiéře. V zápase s nizozemskou jedničkou Robinem Haasem musel bezpodmínečně vyhrát, aby Češi měli naději na účast v hlavním turnaji.

 „Šel jsem do toho zápasu s tím, že hraju se svým vrstevníkem. Nedával jsem si do hlavy, že ten soupeř je padesátý na světě,“ líčil Lehečka dojmy pro Radiožurnál

Čtvrtfinalista nedávno skončeného juniorského turnaje Australian Open si v prvním setu počínal solidně, ale při druhém gemu ztratil podání. Tato ztráta se nakonec ukázala pro celou sadu klíčová a zkušenější Nizozemec Haase za stavu 5:4 při vlastním podání set ukončil.

„Od prvního míčku to ze mě spadlo a snažil jsem se hrát co nejlépe,“ popsal český tenista.

Do druhé sady vykročil Lehečka bez ostychu, sebral Haasemu podání a dostal se do vedení 3:0. Český tenista si servis držel po celý set a za stavu 5:2 sebral Haasemu znovu servis a vynutil si třetí set.

Podobně jako nastoupil Lehečka do druhého setu, mohl vstoupit i do toho závěrečného. Haase ale dokázal všechny tři brejkboly odvrátit a podání udržel. Při svých servírovacích gemech předváděli oba tenisté solidní hru a navzdory několika brejkům si podání drželi. 

První prolomené podání ve třetím setu viděli diváci v ostravské aréně až v sedmém gemu, kdy jednatřicetiletý Haase získal servis českého mladíka. Získaný brejk potvrdil a vedl 5:3.

Následně však Lehečka nezvládl podání na setrvání v zápase a podruhé v setu ztratil servis.

„Hodnotil bych to pozitivně. Hrál jsem svůj první zápas v Davis Cupu a jsem za to ohromně vděčný, že jsem mohl hrát zrovna v Ostravě před domácím publikem,“ komentoval zápas Lehečka.

Robin Haase tak porazil Jiřího Lehečku 6:4, 2:6 a 6:3 a zajistil Nizozemsku účast na hlavním turnaji pro osmnáct zemí.

Utkání kvalifikace tenisového Davisova poháru v Ostravě:
ČR - Nizozemsko 1:3
Rosol, Veselý - Haase, Rojer 6:7 (5:7), 6:3, 6:7 (7:9), Lehečka - Haase 4:6, 6:2, 3:6.

Jaroslav Plašil, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme