Házení na čáru i šachy. Tenisté si přípravu na Davis Cup zpestřují soutěžemi a sázkami

Příprava na tenisový zápas se nemusí nutně odehrávat jenom na kurtu s raketou v ruce. Své o tom vědí čeští daviscupoví reprezentanti, kteří si před utkáním v Izraeli zpestřují čas nejrůznějšími soutěžemi.

Tento článek je více než rok starý.

Tel Aviv Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka

Jiří Lehečka | Foto: Jean Catuffe | Zdroj: Reuters

„Jdeme na trénink a ještě předtím si třeba hodíme na čáru, takže úplně vypneme hlavu. Pak odtrénujeme v dobré náladě, v dobrém rozpoložení, jedeme super trénink a na konci si zase hodíme,“ vysvětluje týmová dvojka Tomáš Macháč tradiční hru, ve které se hráči snaží dokutálet tenisový balonek přesně na jednu z čar na dvorci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisté si přípravu na Davis Cup zpestřují soutěžemi a sázkami. Více si poslechněte v reportáži Davida Prouzy

Tuto soutěž pak doprovází i drobné sázky. Mimo kurt si pak čeští tenisté třeba střihnou, podobně jako kdysi hokejisté v Naganu, partii šachů.

„Začali jsme s trenérem, kdy jsme hráli na turnajích proti sobě. Tak to začalo. Podle mě nás Veselka viděl, že to hrajeme, tak se k nám připojil. A pak to Jirka přinesl do Davis Cupu a v Innsbrucku se to hrálo furt,“ řekl Macháč. Doplňme, že zmíněný Veselka je momentálně zraněný tenista Jiří Veselý.

Tenisté odehrají utkání ve Světové skupině Davis Cupu v Izraeli, vítěze čeká kvalifikace

Číst článek

Uvolněnou atmosféru během týdne před daviscupovým duelem kvituje i česká jednička Jiří Lehečka.

„Tak stoprocentně, je to něco jiného. Myslím, že pokaždé mít dvakrát ročně takové zpestření je pro všechny i pro realizační tým – vypadnout z toho denního stereotypu – fajn. Je to součást života a myslím si, že Davis Cup je jedna z věcí, kterou mám blízko k srdci. A každý rok, když mám šanci hrát, tak se strašně rád vracím, strašně rád se do toho týmu nějakým způsobem nazpátek integruju. Největší rozdíl je v tom, že tady máme, co se všeho týče, dokonalý servis,“ popsal.

Jiří Lehečka nastoupí dnes proti Danielu Cukiermanovi, pak Tomáš Macháč vyzve Edana Leshema. O obou zápasech uslyšíte v reportážních vstupech na Radiožurnálu.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme