Dvojice Rosol, Veselý nestačila na nizozemský pár. Češi jsou tak jedinou porážku od vyřazení

Čeští tenisté Jiří Veselý a Lukáš Rosol nestačili ve čtyřhře na nizozemský pár Robin Haase, Jean-Julien Rojer a prohráli 6:7, 6:3, 6:7. V kvalifikačním zápase Davisova poháru se tak Nizozemci ujali vedení 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští tenisté Lukáš Rosol a Jiří Veselý během zápasu čtyřhry

Čeští tenisté Lukáš Rosol a Jiří Veselý během zápasu čtyřhry | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Hned v úvodu mohl český pár sebrat Nizozemcům podání, když se s nimi pral o první gem přes deset minut, jenže ani tři brejkboly nakonec nestačily a Haase s Rojerem těžkou chvíli ustáli. Hned vzápětí zase třikrát odvrátila brejk česká dvojice.

Pak už ale ostravská hala další brejky neviděla a nakonec první set dospěl až do tie-breaku, který zvládli lépe Nizozemci, a ujali se tak po necelé hodině vedení 1:0.

Druhá sada se zlomila za stavu 4:3 pro Čechy, kdy Veselý dobře útočil na síti a poprvé v utkání jedna z dvojic ztratila servis. Domácí tenisté pak nabídnutou šanci využili a dopodávali k vítězství 6:3.

Ve třetím setu si obě dvojice, navzdory několika brejbolům, držely svůj servis. K první ztrátě došlo až v osmém gemu, kdy nizozemský pár prolomil podání Lukáše Rosola.

Robin Haase dostal následně příležitost zápas dopodávat, touto šancí ale pohrdl, české duo se dočkalo rebrejku a Veselý při vlastním podání vyrovnal na 5:5.

Za stavu 5:6 odvrátili Češi dva mečboly a zápas tak dospěl do stavu 6:6 ve třetím setu, což podle nového pravidla znamená zkrácenou hru. 

V něm čeští tenisté prohrávali 0:3 ale dokázali nepříznivé skóre otočit a dokonce si vypracovali tři mečboly. Ani jeden ale nevyužili a nakonec v tie-breaku prohráli 7:9.

Kvalifikační zápas tak bude pokračovat dvouhrami. Do první z nich nastoupí 17letý Jiří Lehečka, který vyzve nizozemskou jedničku Robina Haaseho. Pokud mladý tenista neuspěje, bude český tým vyřazen.

tat, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme