Daviscupový zápas s Izraelem začne Veselý, českou dvojkou je Pavlásek

Týmová jednička Jiří Veselý zahájí utkáním s Edanem Lešemem zápas českých tenistů v druhé divizi Davisova poháru proti Izraeli v Ostravě. Na antuce v hale v Porubě se v pátek začne hrát v 15.00. Poté nastoupí ke své premiéře ve dvouhře v soutěži Adam Pavlásek, proti němuž se postaví Dudi Sela.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jiří Veselý při utkání Davis Cupu (ilustrační fotografie)

Tenista Jiří Veselý při utkání Davis Cupu (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Čeští tenisté začínají v soutěži o "salátovou mísu" novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, kteří se postarali o tituly v letech 2012 a 2013. Potřebují vyhrát, aby postoupili do zářijové baráže o návrat mezi elitu.

Antuka bude naše výhoda, věří Veselý před daviscupovým soubojem proti Izraeli

Číst článek

"Když budou kluci hrát dobře, Izrael porazíme. Když jen průměrně, budeme se tahat. Musíme se soustředit na sebe a utkání zvládnout," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. "Cítíme se sebevědomě. První den je velmi důležitý, chceme utkání dobře rozjet a jeden bod by pro nás byl ideální," řekl kapitán Izraelců Harel Levy.

Pětašedesátý hráč světa Veselý bude v duelu s Lešemem, až 276. mužem žebříčku ATP, favoritem. "Nic moc extra o něm nevím. Na žebříček se v Davisově poháru koukat nedá. Musím se soustředit na svou hru, předvést dobrý výkon, když se podaří, tak by to mělo dopadnout," uvedl Veselý, jehož bilance v soutěži je 6:9.

Žolík Pavlásek

O dvojce se kapitán rozhodoval mezi Pavláskem a Lukášem Rosolem, který se vrací po zranění. "Nebylo to jednoduché. Lukáš má zkušenosti a v soutěži už nás podržel ale rozhodlo, že se Adam lépe adaptoval. Lukáš odehrál po pauze dva turnaje, na povrchu se ještě necítil moc dobře a byly vidět nedostatky," řekl Navrátil.

Třiadvacetiletý Pavlásek byl potěšen, že dostane šanci. "Jsem rád, že žolík byl vytáhnut pro mě a udělám vše, abych žolíka využil," řekl Pavlásek, který dosud v Davisově poháru odehrál jen tři zápasy ve čtyřhře.

V sobotu začne ve 12:00 čtyřhra, do které Navrátil nahlásil Lukáše Rosola a Romana Jebavého. Proti nim by měli hrát Jišaj Oliel a Jonathan Erlich. Následovat budou zbylé dvě dvouhry, utkání jedniček a dvojek týmů.

Zápasy nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se hrají dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety.

S Izraelci se čeští tenisté střetli naposledy v roce 1994, kdy v prvním kole Světové skupiny zvítězili na soupeřově půdě 4:1. Předchozí dvě utkání se odehrála ještě v éře Československa a obě země si připsaly po jedné výhře.

Los utkání 2. kola evropsko-africké zóny tenisového Davisova poháru ČR - Izrael (Ostrava, antuka):
Pátek (15:00): Veselý (65. v žebříčku ATP) - Lešem (276.), Pavlásek (208.) - Sela (98.),
Sobota (12:00): Jebavý, Rosol - Erlich, Oliel, Veselý - Sela, Pavlásek - Lešem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme