Devětatřicetiletý německý tenista Haas definitivně ukončil kariéru. Jeho posledním skalpem bude Federer

Německý tenista Tommy Haas sice už půl roku nehraje, až nyní ale oficiálně ohlásil konec kariéry, během níž získal 15 titulů. Devětatřicetiletý někdejší druhý muž světového žebříčku, jenž se na lednovém Australian Open představil jako poradce Francouze Lucase Pouilleho, vyloučil, že by se ještě na kurty vrátil jako hráč.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tommy Haas s Rogerem Federerem

Tommy Haas s Rogerem Federerem | Foto: Repro Twitter

„Poslední zápas, který jsem na Tour vyhrál, byl proti Rogeru Federerovi,“ řekl Haas listu Desert Sun v Kalifornii, kde už řadu let žije. Připomněl tak generálku na Wimbledon ve Stuttgartu, kde švýcarskou hvězdu překvapivě porazil v 2. kole. V All England Clubu, kde startoval na divokou kartu, pak ale úvodní duel nezvládl a poslední zápas sehrál na začátku srpna v Kitzbühelu.

Haas měl během kariéry opakovaně zdravotní problémy. Za sebou má devět velkých operací počínaje ramenem přes lokty, kyčle a kotníky, naposledy léčil natržený vaz v pravé noze. Poslední návrat vyzkoušel v roce 2017.

Novou kariéru nastartuje jako ředitel turnaje v Indian Wells, který se hraje od 8. března. Navíc chce působit jako poradce hráčů na okruhu ATP.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme