Djoković si na Australian Open zhoršil zranění břišního svalu. Bude si muset dát pauzu

Zranění břišního svalu při tažení za 18. grandslamovým titulem se Novaku Djokovićovi podle nového vyšetření zhoršilo a vyžádá si pauzu. Jak dlouhá bude, čerstvě devítinásobný šampion Australian Open při pondělním pózování s trofejí na předměstí Melbourne v Brightonu neupřesnil.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič v pondělí pózoval s trofejí pro vítěze Australian Open na předměstí Melbourne v Brightonu

Novak Djokovič v pondělí pózoval s trofejí pro vítěze Australian Open na předměstí Melbourne v Brightonu | Foto: Loren Elliott | Zdroj: Reuters

„Dnešní nová magnetická rezonance ukázala, že se trhlina při zátěži zvětšila. Podle toho, co říkal doktor, to není nijak hrozné, ale budu si muset dát volno a nechat to zahojit,“ uvedl třiatřicetiletý srbský tenista.

Úspěch na Australian Open vynesl Muchovou na 22. místo žebříčku. Kvitová se propadla na desáté

Číst článek

Sval na pravé straně si poranil ve třetím kole již minulý pátek, přesto v neděli opět pozvedl v Areně Roda Lavera trofej. První hráč světového žebříčku porazil ve finále ruského protivníka Daniila Medveděva ve třech setech.

Djoković avizoval, že zřejmě zredukuje svůj turnajový program. Zaměří se na grandslamy a pokusí se dohnat rekordmany Rafaela Nadala s Rogerem Federerem, kteří z nich mají o dva tituly více, tedy dvacet. Při plánování podle něj sehraje velkou roli také pandemie koronaviru a rodina.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme