Djoković si sype popel na hlavu. Srbskému městu daroval více než milion na boj s koronavirem

Světová tenisová jednička Novak Djokovič věnoval srbskému městu Novi Pazar přes 40 tisíc eur (více než milion korun) na boj s koronavirem. Informovala o tom televizní stanice SportKlub. Ve městě na jihozápadě země v minulých dnech kvůli špatné zdravotní situaci vyhlásili stav nouze.

Bělehrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič během finálového turnaje Davis Cupu

Srbský tenista Novak Djokovič během finálového turnaje Davis Cupu | Foto: SERGIO PEREZ | Zdroj: Reuters

Djokovič v posledních dnech čelil kritice kvůli své exhibiční série Adria Tour, při níž se nakazilo koronavirem několik hráčů i on sám.

Tenista Djoković má koronavirus. Nakazil se na exhibiční akci Adria Tour

Číst článek

Účastníci turnajů v Bělehradě a Zadaru nedodržovali základní hygienická opatření, hrálo se před plným hledištěm a tenisté při doprovodných akcích nedodržovali odstupy ani neměli roušky. Djokovič a jeho organizační tým se bránili tím, že dodržovali nařízení místních orgánů.

Deset dnů po pozitivním testu už měli Djokovič i jeho manželka Jelena negativní nález. „Oba neměli žádné příznaky. Karanténu strávili v Bělehradě, kde byli také po konzultaci s lékaři testováni,“ uvedl mluvčí světové jedničky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme