Djokovićova charitativní série turnajů v ohrožení, Dimitrov měl pozitivní test na koronavirus

Bulharský tenista Grigor Dimitrov měl po návratu do Monaka z exhibicí Novaka Djokoviče v Bělehradu a Zadaru pozitivní test na koronavirus. Devatenáctý hráč světového žebříčku to oznámil na sociálních sítích, nákazu nemocí covid-19 zveřejnil jako první tenista ze světové špičky.

Zadar Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

„Chci dát svým fanouškům a přátelům vědět, že jsem byl po návratu do Monaka pozitivně testován na covid-19,“ napsal Dimitrov na instagramu. „Chci se ujistit, že se všichni, s nimiž jsem byl posledních pár dní v kontaktu, nechají vyšetřit a přijmou potřebná preventivní opatření. Je mi líto, pokud jsem někomu způsobil újmu,“ vzkázal.

Je vidět, že po tenise je během pauzy hlad, pochvalují si organizátoři úspěšný Tipsport Cup

Číst článek

Devětadvacetiletý Dimitrov startoval po úvodním podniku Adria Tour v Bělehradě i tento týden v Zadaru, po úvodním sobotním zápase ale kvůli nemoci odstoupil. Finále chorvatského podniku, v němž se měl v neděli večer utkat první hráč světa Djoković s Rusem Andrejem Rubljovem, bylo zrušeno a nejistý je i osud třetího turnaje v bosenské Banja Luce.

„Právě jsme dostali informaci, že měl Grigor Dimitrov pozitivní test na koronavirus a musíme proto zrušit finále turnaje v Zadaru,“ řekl fanouškům na kurtu po posledním zápase ve skupinách Djokovićův trenér a ředitel akce Goran Ivanišević.

Elitní tenisové okruhy jsou kvůli pandemii koronaviru přerušené od března. Profesionální organizace tento týden představily plán restartu sezony: ženská WTA Tour má začít 3. srpna v Palermu, mužská ATP Tour zahájí program 14. srpna turnajem ve Washingtonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme