Djoković titul na Roland Garros neobhájí, Thiem ho ve čtvrtfinále vyprovodil kanárem

Novak Djoković neprošel přes čtvrtfinále tenisového French Open. Loňský vítěz podlehl Rakušanovi Thiemovi ve třech setech 6:7, 3:6 a 0:6. Vítěze zápasu čeká v semifinále Rafael Nadal.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković

Novak Djoković | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Thiem ani Nadal cestou do semifinále neztratili v turnaji set. Devítinásobný vítěz French Open Nadal měl postup mezi nejlepší čtyři snadnější, jelikož mu ve čtvrtfinále vzdal krajan Pablo Carreňo za stavu 6:2 a 2:0.

Třicetiletý Djoković hrál v uplynulých pěti letech na Roland Garros čtyřikrát ve finále, jednou v semifinále a loňským titulem zkompletoval kariérní Grand Slam. Ve čtvrtfinále v Paříži naposledy vypadl v roce 2010.

Zápas na centrkurtu Philippa Chatriera mezi Rafaelem Nadalem a Pablem Carreňem se hrál ve větru a chladu a Carreňo dokázal v prvním setu vzít favoritovi dvakrát servis. Sám si ale podání ani jednou neudržel, ve výměnách ztrácel a při jednom ze servisů si poranil břišní svaly. Na závěr úvodní sady dal Carreňo dvě dvojchyby a odešel na ošetření do šatny.

Nadal se při čekání bavil s hlavním rozhodčím Cédricem Mourierem. Snažil se udržet v pohybu, aby nevychladl, poskakoval a zkusil si servis.

Carreňo po návratu na kurtu vydržel jen krátce. Evidentně se nemohl opřít do podání a jednatřicetiletý Nadal získal hravě dva gamy. Po nich zápas po 51 minutách skončil. Nadal mladšímu kolegovi při odchodu zatleskal.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Thiem (6-Rak.) - Djoković (2-Srb.) 7:6 (7:5), 6:3, 6:0, Nadal (4-Šp.) - Carreňo (20-Šp.) 6:2, 2:0 skreč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme