Dlouho je srážely zdravotní problémy. Rosol, Pavlásek a Allertová čekali na grandslamovou výhru od loňska

Nebývalé úspěšné první kolo mají za sebou čeští tenisté ve Wimbledonu. Postoupit dál se povedlo deseti z dvanácti singlistů a jsou mezi nimi i ti, kteří na grandslomouvou výhru čekali už od loňského roku.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

Adam Pavlásek od prosince loňského roku léčil dva měsíce zraněné zápěstí, pak virózu, a když už nastoupil, na kurtu si nevěřil. Na grandslamovou výhru čekal od loňského května.„Myslím si, že je to posilující pro hlavu. Teď jde o to, aby ze mě spadly těžké myšlenky,“ řekl pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráči, které dlouhou dobu srážely zdravotní problémy.

Tenista Lukáš Rosol se pral kromě zdravotních potíží i s osobními problémy, řeší rozvodové záležitosti, péči o syna. Na grandslamu zdolal úvodní kolo po roce a půl. „Věřím, že teď už jsme se odrazili k lepším zítřkům a už to bude jenom lepší,“ doufá.

A do třetice Denisa Allertová. Ta má za sebou spoustu lékařských vyšetření, která neodhalila to, proč stále bojuje s nějakým zraněním nebo s nemocí. Bylo jich hodně stejně jako léků, které musela polykat. Přes první grandslamové kolo přešla poprvé od loňského srpna.

„Cítila jsem se pořád unavená, dohrála jsem zápas a byla jsem hrozně unavená a dostávala jsem se z toho další dny. Jsem ráda, že teď jsem zpátky silnější, a že jsem to ustála i hlavou. Uvidíme, snad to půjde dál, věřím si tady,“ popsala.

Denisa Allertová stejně jako Lukáš Rosol a Adam Pavlásek by teď svými wimbledonskými výhrami rádi udělali tlustou čáru za svými posledními starostmi. A v ideálních případech sbírali ještě další vítězství ještě tady v All England Clubu. Z pověrčivosti zarostlý Lukáš Rosol se o to bude pokoušet ve středu, Denisa Allertová a Adam Pavlásek ve čtvrtek, i když v případě posledně jmenovaného tenisty půjde o hodně obtížný úkol.

„Nevím, jestli najdu nějaké videa na YouTube, jak hraje,“ dělá si legraci Adam Pavlásek, shodou okolností právě sedí u plakátu Srba Novaka Djokoviće, ještě nedávno nejlepšího hráče světa, který bude příštím soupeřem dvaadvacetiletého českého tenisty.

Jaroslav Plašil, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme