Dominic Thiem si zahraje poprvé na grandslamu o titul, ve finále ho čeká souboj s Rafaelem Nadalem

Rakušan Dominic Thiem si v semifinále Roland Garros poradil s překvapením turnaje Marcem Cecchinatem z Itálie. Rakouský tenista vyhrál po třech 7:6, 7:6 a 6:1. V tom druhém si poradil Španěl Rafael Nadal s Juanem Mártinem del Potrem z Argentiny 6:4, 6:1 a 6:2.

Paříž (Aktualizováno: 18:23 8. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominic Thiem v semifinále Roland Garros

Dominic Thiem v semifinále Roland Garros | Zdroj: Reuters

Dominic Thiem vstoupil do utkání suverénně, když svému soupeři hned v prvním gemu prolomil servis. Následně si svůj náskok dokázal držet až do osmé hry, kdy prohrál své podání naopak on a dovolil Italovi srovnat.

Cecchinata se nakonec dostal i do vedení 5:4, ale Thiem dokázal třemi získanými gemy v řadě vyhrát první set.

Druhý set nabídl vyrovnanou bitvu, při které měl Rakušan celkem tři brejkboly, ovšem všechny zůstaly nevyužity. Nakonec musel rozhodnout tiebrejk. Ten zvládl lépe opět Thiem.

Třetí sada už byla jasnou záležitostí pro rakouského tenistu. Svému soupeři v něm dovolil zisk jediné hry a zápas ukončil při svém čtvrtém mečbolu.

Na French Open byl Thiem v semifinále už v předchozích dvou letech. V roce 2016 podlehl Novaku Djokovičovi a o rok později byl nad jeho síly Rafael Nadal. Právě s ním může Rakušan bojovat o titul. Druhou semifinálovou dvojici tvoří právě Nadal s Juanem Martínem del Potrem z Argentiny.

Ve druhém semifinále se proti sobě postavili loňský vítěz Nadal a Argentinec Juan Martín del Potro. Stejní soupeři se naposledy potkaly v loňském semifinále US Open, kde byl úspěšnější španělský tenista, který pak i celý grandslam vyhrál.

První set byl vyrovnanou záležitostí, při které si oba hráči vyhrávali svá podání. První využitý brejk přišel až v desáté hře a rovnou znamenal zisk první sady pro Nadal v poměru 6:4.

V tom druhém už bylo naopak jasně lepší Španěl. Ten získal pět her v řadě, svému argentinskému soupeři povolil zisk jediné sady a celý set ovládl 6:1.

I třetí sada byla v režii Nadala. Ten se dostal hned na začátku do vedení 2:0 díky rychlému brejku a následně si argentinský tenista uhrál dvě hry. Rafael Nadal ukončil zápas při svém vlastním podání, když vyhrál 6:4, 6:1 a 6:2.

Ve finále se tak utkání Dominic Thiem s Rafaelem Nadelem. Vzájemnou bilanci má lepší Nadal, kdy vyhrál šest z celkem devíti zápasů. Jejich posledním soubojem bylo čtvrtfinále v Madridu, kde byl ale úspěšnější rakouský tenista.

ATP dvouhra (muži) | 22. týden 2018
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Rafael Nadal Španělsko 14 8770
2. Roger Federer Švýcarsko 18 8670
3. Alexander Zverev Německo 23 5615
4. Marin Čilić Chorvatsko 19 4950
5. Grigor Dimitrov Bulharsko 23 4870
6. Juan Martín Del Potro Argentina 19 4450
7. Kevin Anderson Jihoafrická republika 21 3635
8. Dominic Thiem Rakousko 26 3355
9. David Goffin Belgie 24 3020
10. John Isner USA 25 2980

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme