Karolína Plíšková postupuje turnajem v Eastbourne hladce. Ve druhém kole porazila Rusku Gasparjanovou

Karolína Plíšková zdolala Rusku Margaritu Gasparjanovou, jež v 1. kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, dvakrát 6:3. Turnajová dvojka a světová trojka měla zápas po celou dobu pod kontrolou a spravila si chuť po nečekané porážce se svým dvojčetem Kristýnou v 2. kole minulý týden v Birminghamu. Další česká hráčka Barbora Strýcová se v pondělí kvůli dešti na řadu nedostala. Její zápas byl o den odložen.

Eastbourne (Aktualizováno: 22:07 24. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková po druhém kole turnaje v Eastbourne.

Karolína Plíšková po druhém kole turnaje v Eastbourne. | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Gasparjanová ztratila podání hned v úvodu zápasu a česká hračka se tak dostala snadno do vedení. Tenhle úvodní náskok si dokázala udržet až do konce prvního setu, který tím pádem vyhrála 6:3.

První travnaté vítězství v hlavní soutěži. Vondroušová zvládla svůj první zápas v Eastbourne

Číst článek

Stejným skóre skončila i druhá sada. Tentokrát Plíšková sebrala Rusce podání za stavu 2:2. Ta také vinou několika nevynucených chyb opět nedokázala skóre otočit a o zápase bylo rozhodnuto. Současná česká nejlepší hráčka si utkání pohlídala a zvítězila 2:0 na sety.

„Když srovnám dnešní a předchozí zápas, tak ten s Kristýnou jsem si vůbec neužila. Je velký rozdíl, když hrajete proti někomu, koho znáte, navíc z vaší rodiny. Na druhou stranu je dobře, že už to máme za sebou,“ řekla Karolína Plíšková, jež předloni v Eastbourne slavila titul.

Český souboj ve třetím kole?

Ve třetím kole ji bude čekat vítězka z česko-belgického duelu. Pokud si Markéta Vondroušová poradí s Belgičankou Elise Mertensovou, narazí ve 3. kole právě na Karolínu Plíškovou.

V sedm hodin večer nastoupila k prvokolovému zápasu další Češka Barbora Strýcová. Se svou soupeřkou ze Slovinska Polonou Hercogovou však stihly odehrát pouze sedm gemů, když musel rozhodčí hru kvůli dešti přerušit. Poté, co srážky neustaly ani hodinu poté, byl zápas o den odložen.

Na videu si můžete prohlédnout poslední vteřiny zápasu Karolíny Plíškové a Margarity Gasparjanové.

anj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme