Evropa vede nad zbytkem světa 5:1. Federer bez problémů přehrál Querreyho

Tým Evropy v Laver Cupu navyšuje svůj náskok. V úvodní sobotní dvouhře se O2 areně představil Roger Federer a porazil Američana Querreyho jasně ve dvou setech. Na řadě je zápas Rafaela Nadala s Jackem Sockem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: David Černý | Zdroj: Reuters

Roger Federer nevstoupil do Laver Cupu ve stejné formě, v jaké vyhrál Australian Open a Wimbledon, přesto v Praze ovládl zatím nejjednoznačnější zápas. Američana Sama Querreyho porazil 6:4 a 6:2. Tým Evropy po čtyřech zápasech vede 5:1. Sobotní zápasy jsou totiž ohodnoceny dvěma body.

Švýcar hlavně v úvodu zápasu udělal několik nevynucených chyb, Querrey se dokonce dostal k brejkbolu, jenže Federerovi pomohli natěšení fanoušci. Sám připravil Američana o podání, ubránil se pokusu o re-brejk a za 38 minut vyhrál první sadu.

Ve druhém setu už Švýcar dominoval. Rychle vedl 4:1 a 16. hráč světa Querrey začal působit odevzdaně. Po hodině a deseti minutách završil Roger Federer vítězství 6:4 a 6:2 míčkem zakončený do odkrytého kurtu. Získal tak týmu Evropy dva body. S Američanem ve vzájemných zápasech stále neztratil ani set.

Po Federerovi nastupuje šedý kurt libeňské haly Rafael Nadal k duelu s Jackem Sockem. Obě hlavní hvězdy světového tenisu se večer postaví na jednu stranu kurtu ke čtyřhře. Před nimi bude hrát i Tomáš Berdych proti Nicku Kyrgiosovi.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme