Fanoušci jako na fotbale. Příznivci Juana Martína Del Potra jsou na US Open hodně slyšet

Měl to být den, kdy se v New Yorku vůbec poprvé při US Open utkají dva největší rivalové Roger Federer a Rafael Nadal. Semifinálový program je teď ale jiný. K velké radosti fanoušků Argentince Juana Martína Del Potra, kteří mění tenisový areál ve fotbalový stadion.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Juan Martin Del Potro po výhře nad Rogerem Federerem

Juan Martin Del Potro po výhře nad Rogerem Federerem | Zdroj: Reuters

Lidé oblečení do modrobílých dresů fotbalové reprezentace Argentiny typickým způsobem pumpují oběma pažemi k nebi a z jednoho chorálu přepínají okamžitě na druhý. Dělají to tak zpravidla všude, kde hraje Juan Martín Del Potro významný zápas nebo turnaj, zvlášť na některém z amerických kontinentů.

V New Yorku už slavili velký obrat v duelu s Rakušanem Thiemem, výhru nad nejúspěšnějším hráčem profesionální éry Švýcarem Federerem a teď věří v další úspěch, i když možná víc, než samotný tenista, který se utká se světovou jedničkou Španělem Nadalem.

Federerova série skončila. Do semifinále US Open jde Del Potro

Číst článek

„Osobně proti němu hraju moc rád, ale když jsem v dobré kondici a to teď úplně není ten případ,“ staví se Argentinec do pozice hráče, který by měl být snadným soustem pro nejlepšího tenistu současnosti.

„Je světovou jedničkou. To, jak prochází turnajem, mu může dávat velké sebevědomí. Hraje levou rukou, takže je pro něj snazší hledat můj bekhend,“ uvědomuje si tenista.

„Ještě přesně nevím, jaká by měla být má strategie, ale je jasné, že musím zahrát z forhendu co nejvíc vítězných míčků a moc u toho neběhat, protože moje nohy jsou unavené,“ přiznal Del Potro.

Ten ale i s unaveným tělem často dokazoval velké věci. A přestože několik let strávil léčením převážně zápěstí, získal medaile na dvou olympijských hrách, daviscupový titul, vyhrál grandslam a teď útočí na další.

Ostatně za to, co letos na amerických betonech, navzdory vleklým problémům předvádí, si společně s Petrou Kvitovou čerstvě vysloužil i výroční cenu US Open Sportsmanship Awards.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme