Tenistky Petra Kvitová ani Karolína Plíšková nepomůžou českému týmu ve fedcupové baráži

České tenistky se budou zachraňovat mezi elitou ve Fed Cupu bez svých největších hvězd. Aktuální světová dvojka Petra Kvitová ani sedmička Karolína Plíšková neplánují nastoupit v baráži proti Kanadě. Neúčast obou hvězd potvrdil mluvčí českého fedcupového týmu Karel Tejkal.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková

České tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Utkání se uskuteční v Prostějově 20. a 21. dubna. Hrát se bude v Národním tenisovém centru Morava na antukovém centrkurtu se zatahovací střechou.

Šestinásobná vítězka soutěže Kvitová naposledy ve Fed Cupu nastoupila loni v dubnu v semifinále a přispěla dvěma body k výhře v Německu. V listopadovém finále se kvůli nemoci na kurt nedostala a letošní první kolo vynechala. V něm byla při únorové prohře 2:3 s Rumunkami jedničkou Karolína Plíšková.

Tenistky budou bojovat o záchranu mezi elitou s Kanaďankami v Prostějově

Číst článek

„Obě hráčky se kapitánovi Petru Pálovi dopředu osobně omluvily. Kapitán jejich rozhodnutí v nabité sezoně a před přechodem na antukovou část respektuje. Je v kontaktu s ostatními hráčkami, které přicházejí v úvahu,“ řekl Tejkal. Nominaci kapitán Petr Pála oznámí deset dnů před losem. 

Barbora Strýcová se loni při finále rozloučila s reprezentační kariérou a další z bývalých opor Pálova výběru Lucie Šafářová s tenisem končí.

Plíšková mluvila o své neúčasti ve Fed Cupu před vstupem do turnaje v Miami. Chce se co nejlépe připravit na antukové turnaje. „Pořád to není můj oblíbený povrch a přechod z tvrdých povrchů na antuku je náročný,“ citoval Plíškovou server WTA.

Antukovou sezonu začne Plíšková v hale ve Stuttgartu, kde bude obhajovat titul, a pak se představí v pražské Stromovce. „Vždycky se těším na návrat na tvrdé povrchy, ale antuka je pěkná změna a šance pracovat na jiných věcech. Hrát pořád jen na betonech by byla nuda,“ řekla rodačka z Loun, která dnes slaví sedmadvacáté narozeniny.

Vrcholem antukové sezony je Roland Garros, kde si Kvitová i Plíšková už zahrály semifinále. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se v Paříži mezi nejlepší čtyři dostala v roce 2012 a Plíšková předloni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme