Jedničkou českého týmu ve fedcupové baráži bude Vondroušová. V nominaci je překvapivě i Šafářová

S kariérou se loučící Lucie Šafářová je překvapivě v nominaci českých tenistek na fedcupovou baráž proti Kanadě. Jedničkou výběru kapitána Petra Pály příští týden v Prostějově bude Markéta Vondroušová. V sestavě jsou i Barbora Krejčíková a poprvé Karolína Muchová s Marií Bouzkovou. Utkání se na antuce v Národním tenisovém centru Morava uskuteční 20. a 21. dubna.

Praha (Aktualizováno: 12:01 10. 4. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Lucie Šafářová

Tenistka Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Pála sestavoval tým s vědomím, že nemůže počítat s hvězdami. Už dříve se omluvily aktuální světová trojka Petra Kvitová i čtyřka Karolína Plíšková. V nominaci není ani 41. hráčka světa a deblová jednička Kateřina Siniaková.

Tenistky Petra Kvitová ani Karolína Plíšková nepomůžou českému týmu ve fedcupové baráži

Číst článek

„S Petrou Kvitovou, Karolínou Plíškovou i Kateřinou Siniakovou jsem se dohodl, že nebudou na tohle utkání k dispozici z určitých důvodů, pro mě pochopitelných,“ řekl Pála na tiskové konferenci. „Proti Kanadě se dá říct, že máme velmi zajímavou i velmi silnou sestavou. Určitě chceme vyhrát a tým na to máme.“

Dvaatřicetiletá Šafářová naposledy hrála soutěž družstev loni, kdy ve čtvrtfinále proti Švýcarsku nastoupila za rozhodnutého stavu do čtyřhry. A na čtyřhru nejspíše Pála s bývalou deblovou jedničkou počítá případně i proti Kanadě.

Čtyřnásobná vítězka Fed Cupu Šafářová hrála naposledy zápas na okruhu WTA loni v září a v listopadu oznámila, že letos ukončí kariéru. Chtěla se loučit na lednovém Australian Open, ale kvůli zranění v Melbourne chyběla.

Rozloučení ve Stromovce

Po Fed Cupu se chystá na kvalifikaci do Stuttgartu a s českými fanoušky se plánuje loučit na přelomu dubna a května v pražské Stromovce na J&T Banka Prague Open. Naposledy se na okruhu představí zřejmě na Roland Garros.

Tenistky budou bojovat o záchranu mezi elitou s Kanaďankami v Prostějově

Číst článek

Talentovaná Vondroušová si fedcupovou premiéru odbyla předloni v semifinále proti Američankám. Jedničkou týmu bude poprvé. Nedávno hrála čtvrtfinále v Indian Wells i Miami a v žebříčku dvouhry WTA figuruje na 43. místě.

V kanadské nominaci by neměla chybět kometa sezony Bianca Andreescuová. Osmnáctiletou vítězku turnaje v Indian Wells zřejmě doplní Rebecca Marinová a deblová patnáctka Gabriela Dabrowská. Naopak v týmu nejspíše nebude bývalá finalistka Wimbledonu Eugenie Bouchardová.

Rande s fanouškem i trefený rozhodčí. Budoucnost kanadského tenisu je ale i přesto růžová

Číst článek

Kanadu tenistky ve Fed Cupu porazily ve všech šesti vzájemných zápasech. Naposledy zvítězily v prvním kole před čtyřmi lety.

Letos Češky v 1. kole podlehly bez Kvitové, ale s Karolínou Plíškovou v Ostravě Rumunsku 2:3 a čeká je první baráž od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostaly mezi elitu a od té doby získaly šest titulů během osmi let.

Otázkou je, zda se bude skutečně sestupovat. Mezinárodní tenisová federace uvažuje o rozšíření soutěže od příštího roku na 16 družstev. Rozhodnutí padne během Roland Garros. „Jsme tam od toho, abychom vyhráli každé utkání a reprezentovali důstojně a co nejlépe můžeme,“ řekl Pála.

Na Kanadu s "novým" týmem. Moc se těším na tenis Markéty Vondroušové, Karolíny Muchové, Marie Bouzkové, v týmu i Barbora Krejčíková a ano, LUCIE ŠAFÁŘOVÁ:)

11:07 – 10. 04. 2019

34

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme