Semifinále Fed Cupu proti Německu zahájí souboj Kvitové s Görgesovou

Petra Kvitová rozehraje semifinálový duel tenistek ve Fed Cupu proti domácímu Německu. Zápas s Julií Görgesovou na antuce ve Stuttgartu začne v sobotu v poledne. Ke druhé dvouhře nastoupí Karolína Plíšková s Angelique Kerberovou. O pořadí zápasů rozhodl páteční los.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během utkání Fed Cupu

Petra Kvitová během utkání Fed Cupu | Zdroj: Reuters

Češky si v případě vítězství zahrají v listopadu finále v domácím prostředí a útočily by na celkově jedenáctý titul. Naposledy se radovaly předloni.

Strýcová si před fedcupovým semifinále vyzkoušela roli reportérky a vyzpovídala spoluhráčku Kvitovou

Číst článek

Kvitová má s Görgesovou pozitivní bilanci 4:1 a dvakrát už vyhrála letos, a to shodně cestou za tituly v Petrohradu a v Dauhá, kde ale Němka vzdala. Světové šestce Plíškové se proti Kerberové dosud příliš nedařilo, prohrála sedm z deseti zápasů včetně finále US Open 2016 a letošního duelu v Dubaji. 

Nedělní program tradičně odstartuje souboj jedniček Plíškové s Görgesovou a po nich by měly hrát dvojky Kvitová s Kerberovou, ale kapitáni můžou nominace změnit. Stejně tak v případě závěrečné čtyřhry, do které jsou nahlášeny Kateřina Siniaková s Barborou Strýcovou. „Ale varianty máme tři,“ řekl Petr Pála. Nasadit může osvědčenou dvojici Plíšková - Strýcová, případně postavit i Plíškovou se Siniakovou.

Tenistky vyhrály sedm z dosavadních osmi zápasů s Německem. Soupeř uspěl jen v roce 1987, kdy měl v týmu Steffi Grafovou. Ve Stuttgartu se oba celky utkaly v únoru 2012 a ve čtvrtfinále na tvrdém povrchu Češky vyhrály. Posledním vzájemným duelem bylo před čtyřmi lety finále v Praze, kde Pálovy svěřenkyně zvítězily 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme