Češky oslavily Fed Cup, nejdéle vydržela loučící se Strýcová

České tenistky vyhrály Fed Cup pošesté během osmi let. Oslavy si ale umí užít stále náležitě. Tím spíše, že u Kateřiny Siniakové šlo o premiéru. Barbora Strýcová se naopak oslavami s týmovou soutěží rozloučila.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým se z vítězství raduje pošesté během osmi let.

Český fedcupový tým se z vítězství raduje pošesté během osmi let. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Já jsem šla už o půlnoci domů. Byla jsem ale hrozně ráda, že jsem toho mohla být součástí. Moc jsem si to užila,“ řekla pro Radiožurnál Kateřina Siniaková, která zažívá první fedcupové vítězství. K celkovému trumfu přispěla dvěma body.

Když se dozpívala hymna, plakala jsem, přiznala Strýcová. Pak poslala Češky do vedení

Číst článek

To dvaatřicetiletá Barbora Strýcová si křepčení po vítězství ve Fed Cupu užila už počtvrté. Patrně ale naposledy, protože už před finálovým kláním s Američankami oznámila konec reprezentační kariéry.

„Bylo to speciální v tom, že jsem si za ten večer častokrát uvědomila, že už nikdy s nimi slavit nebudu. Bylo to na jednu stranu smutný, na druhou stranu jsem zase s tímhle týmem měla mnoho krásných emocí a zážitků, na které nikdy v životě nezapomenu,“ řekla loučící se Češka pro Radiožurnál.

Svůj poslední titul oslavila Strýcová jak se patří: „Z holek jsem odcházela poslední. Ale úplně pozdě to nebylo. Myslím, že ve dvě hodiny už jsem byla na hotelu.“ 

Pozadu nezůstal ani nehrající kapitán Petr Pála, který prozradil, kde všude dokázal s tenistkami držet krok. „Na baru ano, na parketu ne. Musím holky pochválit, že se všechny do těch oslav pustily a že to strhly tím, že začaly tancovat,“ pochvaloval si průběh oslav.

Václav Rokyta, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme