Američanky bez hlavních hvězd. Pálu překvapila ‚zákeřná nominace‘ na finále Fed Cupu

Všechny tenistky, které kapitán Petr Pála nominoval do finále Fed Cupu, hrály minulý týden na Turnaji mistryň. Naopak soupeřky ze Spojených států by se v Praze měly představit v oslabené sestavě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Pála v debatě s Karolínou Plíškovou

Petr Pála v debatě s Karolínou Plíškovou | Foto: Vincent Kessler | Zdroj: Reuters

„Není to oficiální, ale co mám zprávy, tak by měly být Collinsová, Keninová, Riskeová a Melicharová, což mě samozřejmě překvapilo. Tušil jsem, že Serena s Venus nepřijedou, ale netušil jsem, že by neměly přijet Sloane Stephensová nebo Madison Keysová,“ komentuje kapitán Petr Pála na Radiožurnálu pravděpodobné složení amerického týmu.

Kvitová, Plíšková, Strýcová, Siniaková. Kapitán Pála nominoval na finále Fed Cupu

Číst článek

Přesto si uvědomuje, že finálový zápas nebude pro Češky jednoduchý. „Porazily hráčky světové desítky, porazily Garcíaovou, Muguruzuaovou, Kerberovou… Riskeová prohrála s Kájou Plíškovou ze dvou mečbolů,“ připomíná kapitán českého týmu.

„Pro nás je to trošku zákeřná nominace. Pokud to tak bude, tak každý včetně nás bude čekat, že vyhrajeme. Ale ten zápas bude nesmírně těžký a my se musíme připravit,“ dodal.

Češky se stejně jako v minulosti budou moci spolehnout podporu fanoušků. „Aréna bude vyprodaná. Kdyby byla pětkrát větší, vyprodali bychom ji stejně. To, co se dělo a děje se zájmem o vstupenky, je naprosto famózní,“ říká prezident českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Hráčky odpočívají, až na železnou Báru

Češky zatím, až na jednu výjimku, místo přípravy odpočívají. Třeba Karolína Plíšková za sebou má náročnou část sezony. Cesta do Singapuru byla náročná a tenistka z Loun hrála turnaj skoro každý týden.

„Katka Siniaková také odpočívá, také toho měla strašně moc. Péťa (Kvitová) je nachlazená, ale jak jsem mluvil s panem profesorem Kolářem, tak by měla být v pořádku. A železná Bára (Strýcová) dělá kondici a od zítřka začíná hrát tenis,“ usmál se Petr Pála.

Za dobu, co je kapitánem, Češky zatím Američanky neporazily. Na druhou stranu ale jeho tým žádné finále ještě neprohrál a celkem pětkrát prestižní soutěž ovládl. Šestý triumf muže přidat v libeňské hale 10. a 11. listopadu.

🇨🇿 Czech captain Petr Pala has named his team for the #FedCupFinal against USA! 🇨🇿

@Petra Kvitova
@Karolina Pliskova
@Katerina Siniakova
@Barbora Strycova

10:54 – 31. 10. 2018

32 109

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme