Česko - Rumunsko 1:1. Plíšková získala tenistkám vedení, Siniaková prohrála s kanárem

České tenistky hrají po prvním dnu fedcupového zápasu s Rumunskem 1:1. Karolína Plíšková si poradila s rumunskou dvojkou Mihaelou Buzarnescuovou 6:1 a 6:4. Kateřina Siniaková pak ale prohrála se Simonou Halepovou.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 16:21 9. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková v zápase proti Rumunce Buzarnescuové

Karolína Plíšková v zápase proti Rumunce Buzarnescuové | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Hned první gem zápasu mezi Českem a Rumunskem nabídl velkou bitvu, která trvala bezmála deset minut. Plíšková v ní čelila dvěma brejkbolům rumunské soupeřky, které však zvládla odvrátit.

Nejširší realizační tým. Pálovi ve Fed Cupu asistují trenéři hráček, nově přibyla Martínezová

Číst článek

Hned v další hře dokázala využít hned svůj první brejkbol a pak už byla na kurtu zcela suverénní. Buzarnescuová dokázala uhrát jediný gem a česká tenistka ukončila první sadu při druhém setbolu v poměru 6:1.

Druhá sada nabídla divákům v ostravské aréně vyrovnanější bitvu. Obě hráčky si dokázaly udržet svá podání, když Rumunka čelila dvěma brejkbolům ve velmi dlouhém třetím gemu a Plíšková za celou sadu pouze jednomu.

O vítězce setu a také zápasu rozhodla devátá hra, kdy Plíšková využila svůj druhý brejkbol v něm a dostala se do rozhodujícího vedení. Při svém servisu pak zvládla utkání ukončit za necelou hodinu a půl.

Siniaková nestačila na Halepovou

Po české jedničce nastoupila na kurt Kateřina Siniaková, jejíž soupeřku byla bývalá světová jednička Simona Halepová. Zápas ale trval jen hodinu a 12 minut, Rumunka vyhrála 6:4 a 6:0.

Rumunka byla na kurtu jasně lepší. Jediné zaváhání si dovolila za stavu 5:2 v prvním setu, kdy nevyužila čtyři setboly, o chvíli později už ale úvodní sadu dopodávala.

Druhý set byl naprosto jednoznačný, Kateřina Siniaková si nedokázala udržet podání a nezískala ani jeden gem. Za celý zápas udělala 33 nevynucených chyb a zápas prohrála s kanárem 4:6 a 0:6. 

Zápas se rozhodne v neděli. Jako první nastoupí v Ostravě jedničky Karolína Plíšková a Simona Halepová. Následuje zápas týmových dvojek, případně rozhodující čtyřhřa.

bor, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme