Německo je jedním z nejsilnějších fedcupových soupeřů posledních let. 'Takový tým nikdo nemá,' říká Plíšková

České tenistky se připravují na víkendové semifinále Fed Cupu a jednu věc tuší už dlouho dopředu. V německém Stuttgartu narazí na jeden z nejsilnějších celků za poslední roky. A nic to nemění na tom, že tým jsou tentokrát v podstatě dvě hráčky.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková zvítězila ve dvou setech

Karolína Plíšková. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Není obvyklé, aby na zápasových plakátech pózovaly jenom dvě hráčky, ale Němci to tak teď mají. Postavy Julie Görgesové a Angelique Kerberové, na které v hale ve Stuttgartu i jinde ve městě narazíte, to je teď s trochou nadsázky celý tým pořadatelské země.

„Julia má každopádně výborný servis. Hala jí prospívá ve všech ohledech – jak úderově, tak servisově. Poslední dobou předvádí výborný tenis, takže její forma stoupla a s ní i sebevědomí,“ říká o Görgesové Petra Kvitová a pouští se i do popisu druhé německé soupeřky.

Německo bude v plné sestavě, takže to budou kvalitní zápasy, tuší Plíšková před semifinále Fed Cupu

Číst článek

„Angelique je bývalá světová jednička, od letošního roku se hodně zvedla a její forma je velice kvalitní. Hodně se přibližuje tomu, když vyhrála ty dva grandslamy,“ říká česká tenistka o Kerberové.

Někdejší světová jednička Angelique Kerberová se po problematické sezoně dostává zase nahoru a Julia Görgesová pro změnu životní období zřejmě zažívá. A přestože jsou obě na žebříčku na rozdíl od dvou nejlepších Češek těsně za nejlepší desítkou, Kvitová o jejich síle nepochybuje.

„Myslím si, že mírné favoritky jsou ony, což je pro nás možná i trochu lepší,“ myslí si Petra Kvitová. 

„Já si myslím, že takový tým nikdo nemá. Spousta týmů má třeba jednu skvělou hráčku nebo má čtyři, ale průměrné. Aby měl jeden tým dvě takhle top hráčky, to z jedné země těžko poskládáte,“ říká o Němkách zase Karolína Plíšková.

Český celek má také dvě výrazné, navíc postavou vysoké hráčky, na které hodně spoléhá. Ale je mnohem vyrovnanější a do dvouher mohou jít krom Kvitové a týmové jedničky Plíškové klidně i Barbora Strýcová nebo Kateřina Siniaková. To Němky mají na všechno ženy z plakátu - Julii Görgesovou a Angelique Kerberovou, za nimi je ve dvohrách velký výkonostní odstup.

I když je klidně možné, že bude utkání nakonec rozhodovat i jiná tenistka v závěrečné čtyřhře, na kterou se tady domácí výběr v trénincích už bez Kerberové hodně zaměřuje.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme