Karolína Plíšková má natržený sval, ve finále Fed Cupu za ni zaskočí deblistka Barbora Krejčíková

Nehrající kapitán Petr Pála musí před fedcupovým finále řešit komplikace v personálním složení. Pro zranění se mu omluvila Karolína Plíšková, která měla v týmu plnit roli české dvojky. Nahradí ji deblová specialistka Barbora Krejčíková, poražená finalistka z Turnaje mistryň.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:32 3. 11. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková se kvůli zranění nezúčastní fedcupového finále | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Byl to pro mě obrovský šok. I když jsem věděla, že něco není v pořádku už v Singapuru. Byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila se hrozně. S koncem sezóny má ale každý bolístky, a tak jsem jim nepřikládala velkou váhu,“ vysvětlila Karolína Plíšková důvody své absence.

„Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u profesora Koláře je můj start vyloučený. Hrozně mě to mrzí. Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí a já jim budu moct držet palce.“

Už v Singapuru byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila jsem se hrozně. Ale nepřikládala jsem tomu velkou váhu. Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u p.Koláře je můj start vyloučený. Moc mě to mrzí. Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí. Budu moc držet palce!

18:21 – 03. 11. 2018

11 175

V nominaci ji tak nahradí bývalá svěřenkyně zesnulé Jany Novotné, elitní deblistka Barbora Krejčíková. Doplní svoji deblovou parťačku Kateřinu Siniakovou, s níž tvoří v současnosti nejlepší deblový pár světa. 

Američanky bez hlavních hvězd. Pálu překvapila ‚zákeřná nominace‘ na finále Fed Cupu

Číst článek

„Mluvil jsem jak s Karolínou, tak profesorem Kolářem a situaci naprosto chápu. Naštěstí po špatné zprávě přišla vzápětí i dobrá. Oslovil jsem Báru Krejčíkovou, která je na dovolené, ale po chvilce mi sdělila, že pro ni bude potěšením přijet a reprezentovat,“ komentoval situaci trenér fedcupového týmu Petr Pála.

„Je to obrovská pocta reprezentovat Českou republiku ve finále Fed Cupu. Těším se moc na podporu českých fanoušků. V O2 areně to bude nepředstavitelná atmosféra. Je to splněný sen a krásná třešnička za vyvedenou sezónou,“ vzkázala Barbora Krejčíková z dovolené.

„Velmi si tohoto rozhodnutí přerušit dovolenou vážím. Stále máme silný tým a zůstáváme favority finále,“ dodal.

Český tým tak nastoupí v sestavě Petra Kvitová, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková. Soupeřkami jim budou Američanky ve složení Danielle Collinsová, Sofie Keninová, Alison Riskeová a rodačka z Brna Nicole Melicharová.

Finálový souboj se uskuteční 10. a 11. listopadu ve vyprodané pražské O2 areně. Všechny zápasy bude možné sledovat v textových online přenosech na serveru iROZHLAS.cz.

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme