Tenistek pro Fed Cup je v Česku dost, změnit se má formát soutěže

České tenistky si zahrají světovou skupinu Fed Cupu i v příštím roce. V barážovém utkání s Kanadou v Prostějově neztratily ani set a zvítězily 4:0 na zápasy, je ale hodně pravděpodobně, že by si mezi elitou zahrály i v případě porážky, ženskou týmovou soutěž s velkou pravděpodobností čekají změny.

Prostějov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová zařídila proti Kanadě dva body

Markéta Vondroušová zařídila proti Kanadě dva body | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Bojovné pokřiky mohou znít z české kabiny i v příštím roce a ani ochota reprezentovat zřejmě hráčky jen tak neopustí, ať už bude herní model jakýkoli.

‚Loučit se zrovna tady je hrozně krásné.‘ Lucie Šafářová svůj poslední fedcupový zápas vyhrála

Číst článek

„Budu chtít reprezentovat kdykoli,“ řekla Radiožurnálu devatenáctiletá Markéta Vondroušová. Ta poprvé hrála jako týmová jednička a pomohla k fedcupovému vítězství dvěma body.

Podobně to vidí i Karolína Muchová, která má za sebou fedcupovou premiéru. „Každý sportovec, ať už dělá jakýkoli sport, je rád, že může reprezentovat svou zemi v tom, co ho baví.“

Kapitán Petr Pála zřejmě nemusí mít obavy, že by neměl tým jak poskládat, i když v poslední době přišel o dvě dlouholeté opory. Teď v Prostějově se s Fed Cupem rozloučila Lucie Šafářová, předtím na podzim to udělala i Barbora Strýcová.

Ale stále je hodně tenistek, které může český kapitán povolat. „Máme furt strašně holek v zástupu. Byl jsem hrozně rád, že tu byla Lucka Šafářová, aby jim to mohla ukázat. Holky byly nadšené, že mohly být v týmu. Titulů bylo hodně, nemůže to být donekonečna, ale je to motivace. Úspěch ve Fed Cupu vždycky pomůže v kariéře,“ věří Pála.

Kapitánem je od roku 2008, za tu dobu vzal do týmu už 19 tenistek a možná už brzy „objeví“ další nové jméno, ale zřejmě pro trochu jiný Fed Cup. Podle informací Radiožurnálu je před schválením verze s 16 celky světové skupiny pro první únorové kolo, ve kterém by se hrálo současným způsobem s domácími a venkovními zápasy.

Následoval by týdenní turnaj pro dvanáct družstev na jednom místě, zřejmě v dubnu, což by mohlo komplikovat případné české pořadatelství. V době, kdy vrcholí hokejová sezóna, je obtížné dopředu počítat s volnou halou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme